DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

Ettől tart Alonso Indianapolisban

Szép-szép az az időmérős teljesítmény, de a verseny más lesz - a kétszeres F1-es világbajnok elárulta, mi aggasztja kicsit a legendás Indy500 előtt.

Még saját magát is meglepte remek időmérős eredményével Fernando Alonso az Indy500-on, de azt nem győzte hangsúlyozni, hogy az igazi kihívást a verseny jelenti majd. A második sorból rajtolni mindenképpen nagy eredmény élete első oválpályás megmérettetésén, de a java még csak most következik.

"Egy kissé meglepődtem, hiszen amikor bejelentettük egy hónapja a dolgot, nem tudtuk, hogy mennyire leszünk versenyképesek, vagy hogy tudok-e alkalmazkodni az oválpályához, illetve az autóhoz" - mondta Alonso a Reutersnek.

alonso-indy-mon-170523



A verseny azonban egészen más történet lesz, a spanyol kissé tart is tőle. "A legnagyobb kihívás az lesz, amikor majd a forgalomban kell versenyezni, mert amikor egy csoportban vagy, az teljesen megváltoztatja az autó viselkedését" - magyarázta. "Az autó ilyenkor nagyon mozog, ezt próbáltuk gyakorolni a csapattal, hiszen hat autónk van, de a tapasztalat terén így is hátrányban vagyok. Ezt megpróbálom ellensúlyozni sebességgel, motivációval, aztán meglátjuk."

A forgalomban való autózáson belül is kiemelte az előzések időzítését és kivitelezését. "Lecsapni a lehetőségre és előzni, ez borzasztóan kemény döntés lesz. Sok mindent kell számításba venned, amikor 370 km/h-val száguldasz. Nyugodtnak kell maradni és készen kell állni a verseny utolsó harmadára."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: