DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

"Justin olyan volt, mintha a fiam lett volna"

Jonatham Palmer korábbi F1-es pilóta évekig segítette Justin Wilson karrierjét, a minardis és jaguaros korszaka alatt is - az 58 éves pilóta megható szavakkal emlékezett meg egykori protezsáltjáról.

Barátok, kollégák, egykori és mostani pályatársak, csapatfőnökök búcsúztak a színes autós pályafutással büszkélkedő Justin Wilsontól, a megemlékezések közül azonban Jonathan Palmeré az egyik legmeghatóbb. Az egykori F1-es pilóta által életre hívott bajnokság első győztese az elhunyt versenyző lett 1998-ban, később pedig menedzserként segítette honfitársa előrejutását, egészen a Forma-1-ig.



„A világ nem csak egy kiváló pilótát, hanem egy fantasztikus embert is elveszített, aki példaként állt mindenki előtt. Bajnokságunk, a Formula Palmer Audi első, 1998-as szezonjának megnyerése után teljes támogatást kapott tőlem, amit F3000-es bajnoki címmel igazolt, valamint azzal, hogy bekerült a Forma-1-be is a Minardival és a Jaguarral, beteljesítve álmát. Karakterének sokkal inkább feküdt, hogy átment az Egyesült Államokba, hogy aztán a Champ Car-versenyzés egyik legnagyobb tehetségévé váljon. Az IndyCar-os karrier is remeknek tűnt az Andretti Autosportnál, különösen a friss, mid-ohiói második hely után.”

„Justin olyan volt, mintha a fiam lett volna, vele és az édesapjával, Keith-szel nagyszerű csapatot alkottunk, és olyan lehetőségeket kerestünk, amiből a legtöbbet ki tudta hozni. Justin figyelemre méltó módon tudott versenyképes lenni egy autóban, riválisai pedig mind tisztelték őt. Rettentően lojális volt a támogatói felé, mindig próbált időt szakítani a Justin Wilson PLC részvényeseire, és 10 évig részt vett az évenkénti összejöveteleiken.”

„Nagyon szomorú vagyok Justin családja miatt, akik mindannyian végig mögötte álltak. Elvesztése fájó lehet édesapja, Keith, édesanyja, Lynne, testvére, Stefan, felesége, Julia és kedves kislányai, Jane és Jessica számára, akikkel mélységesen együtt érzek. Justin ártatlanul veszítette életét egyszörnyű tragédiában, de egyértelmű, hogy tovább kell folytatni a biztonság fejlesztését a motorsportban. Hatalmas kiváltságnak tartom, hogy közel lehettem ehhez a fantasztikus pilótához és lelkes fiatalemberhez, aki örökké példaként fog majd a világ összes autóversenyzője előtt állni. A világ, különösen a motorsporté, szegényebb hely lett nélküle, de velünk marad az öröksége, egy igazi sportember iskolapéldájaként.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: