DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
USA

A „legjobb embert” gyászolja a motorsport világa

Alig több mint egy hónappal Jules Bianchi elvesztése után egy újabb aktív versenyző távozott az élők sorából. Az autósportot megrázta a hírtelen jött haláleset, sokat együttérzésüket küldték.

Dppi_06109013_016



Justin Wilson az IndyCar vasárnapi futamán szerzett súlyos fejsérüléseket a poconói oválon, amikor eltalálta őt egy Sage Karam autójáról leszakadt elem. Wilson kevesebb mint négy év után lett a sorozat következő halálos áldozata egy másik brit, a Las Vegasban elhunyt Dan Wheldon után.

Kollegái mind egyetértenek abban, hogy Wilson nem csak a pályán, hanem azon kívül is különleges személyiség volt, és személyében egy igazán önzetlen embert vesztett el a motorsport világa.

Jenson Button: A motorsport világa ismét megáll egy időre. Justin Wilson egy remek ember és versenyző volt. A gondolataim a családjával vannak. Már 1989-ben, gokartokkal versenyeztem Justin ellen, és emlékszem, hogy a mosolya már akkor is ragályos volt ennek a szeretnivaló embernek.

Dppi_00002233_010

Stefan Wilson (Justin öccse, szintén autóversenyző): Nem is tudom leírni a veszteséget, amit most érzek. Egyszerre volt a testvérem, a legjobb barátom, a példaképem és a mentorom. Egy bajnok volt! Mindig mondtam neki, hogy szeretnék csak fele olyan jó ember lenni, mint amilyen ő, és ez azt jelentené, hogy máris nagyon jó ember vagyok. Mindig képes volt adni, és gondoskodni másokról. Már korábban elrendelte, hogy halála után felajánlja a szerveit a rászorulóknak.

Romain Grosjean: Nagy szomorúsággal hallom Justin Wilson halálhírét. Micsoda szörnyű hírek, és micsoda drámai év a versenyzés számára. Túl sok bajnokot veszítettünk el.

Tony Kanaan: Hogy miért csináljuk ezt? Azért, mert szeretjük, és minden vágyunk az, hogy a versenyautóban legyünk. Megőrizzük az emlékedet, barátom. A versenyzők versenyeznek.

Mark Webber: Múlt éjjel egy nagyon jó ember hagyott el minket. Haver, annyira sajnálom. A gondolataim a szeretteiddel vannak.

Dppi_00001090_037

Narain Karthikeyan: Szörnyű hírekre ébredtünk. Nyugodj békében Justin Wilson, az egyik legjobb ember, akit valaha ismertem. Egy igazi úriember. Hihetetlen, ami történt. Justint 1995 óta ismertem, még a Formula Vauxhall sorozatból. Gyors volt az autóban, udvarias azon kívül.

Andre Lotterer: Szomorú látni, hogy egy újabb versenyző távozott el közülünk. Sohasem találkoztam vele, de mély együttérzésemet küldöm a családjának és barátainak.

Mario Andretti: Teljesen összetört Justin Wilson halálhíre, és azon tűnődöm, hogyan lehet, hogy én maga olyan sok áldást kaptam az életemben.

Simon Pagenaud: Nagyon fogsz hiányozni. Köszönünk mindent, amit az IndyCarért tettél. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: