DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Tereprali

Csak szerencsével verhető a Peugeot a Dakaron

Mikko Hirvonen hátránya már negyven perc és szerinte tempóban is csak a technikás részeken lenne esélye - a riválisok balszerencséjében azért még bízhat a Mini finn pilótája.

Ahogy a toyotás Nani Roma, úgy most a Mini versenyzője, Mikko Hirvonen is a rivális Peugeot-t méltatta a Dakar Ralival kapcsolatban - a korábbi WRC-sztár szerint csak akkor lehet esélye felvenni a kesztyűt a francia gyártóval szemben, ha utóbbi versenyzőit sújtja a balszerencse. Hirvonen jelenleg az ötödik helyen áll, miután meggyűlt a baja a navigációval, így már 42 perc a hátránya a vezető Stephane Peterhansellel szemben.

"Önerőből képtelenség utolérni őket, de ha velük is megtörténik az, ami velünk, akkor lehet esély" - mondta Hirvonen a Motorsportnak. "100%-on fogunk menni és meglátjuk, hogy lesz-e problémájuk, de csak így lehet keresnivalónk, másképp utazni fogunk a verseny végéig" - tette hozzá a finn pilóta.

dakar



Hirvonen egyébként a navigációs probléma előtt elégedett volt a Dakarral. "Jó pozícióban voltunk, jó érzés volt menni, elégedett voltam. Különösen a technikás szakaszok tetszettek, mert ugyan a végsebességünk nem az igazi, de az ilyen részeken tudunk harcolni bárkivel. Szóval nagyon elégedett voltam, de ez is a verseny része, a navigáció trükkös és volt egy kis problémánk. Ezt leszámítva jó."

Az idei Dakar hatodik szakaszát törölték, a hetedik nap pedig szünet, így a vártnál hosszabb pihenő után folytatódik a száguldás - Peterhansel előnye bő egy perc Sebastien Loeb előtt, de a harmadik helyen is Peugeot áll, Cyril Depres lemaradása öt perc jelenleg.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: