Steward
Szikora Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 25. hétfő

Tereprali

Kalocsa végleg visszakerül a tereprali térképére?

Szeptember 24-25. között Kalocsán folytatódik a 2021-es Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság. Egy biztos, a kétnapos, összesen 260 kilométeres viadalon a teljes magyar élmezőny ott lesz, kivéve pont a városban élő, korábbi Africa Race-győztes Kovács Miklós.

részletek

Hodola Richárd: a cél ismét az élmezőny Kalocsán

Súlyos sérülését követően egyre jobb eredményeket ér el Hodola Richárd, a korábbi magyar bajnok tereprallye-motoros. Legutóbb már a HunGarian Baja világkupa-futamon a legjobb tízben – a 9. helyen – végzett.

részletek

Egyre többen látnak ismét fantáziát a terepraliban

Az év elején a hazai tereprali szakág a megújulás mellett döntött, és a tavalyi, versenymentes év után idén egy hatfutamos magyar bajnoki sorozatot írt ki, amelyből négy viadalon már túl van a sportág. Krajnyák Péter szakágvezető szerint most minden és mindenki a helyére került a sportágon belül, és ennek köszönhetően a támogatók és a média is újra felfedezte a terepralit.

részletek

Két évtized után tér vissza Kalocsára a tereprali

Most már végleg eldőlt, hogy szeptember 24-25. között Kalocsán folytatódik a 2021-es Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság. Egy biztos, a kétnapos, összesen 260 kilométeres viadalon a teljes magyar élmezőny ott lesz, és a főszervező, Csató Attila vadonatúj pályákat ígér a versenyzőknek.

részletek

Északi-sarki Xprix: Grönlandra érkezik az Extreme E

Az Extreme E növeli a fordulatszámot! Az elképesztő al-ulai, szaúd-arábiai nyitány, valamint az igazi technikai kihívást jelentő, a Retba-tó partján megrendezett szenegáli futam után a látványos off-road autóverseny-sorozat augusztus 28-án és 29-én Grönland végtelen jégvilágában folytatódik.

részletek

Szélmalomharc, jövőkép, itinerhasználat, gőzkieresztés és otthon

Eltelt már több mint két hét a Várpalotán megrendezett 17. HunGarian Baja óta, és hazánk egyetlen tereprallye Vk-futamának szervezője szerint ma mindössze annyi az egyetlen pozitívum a viadallal kapcsolatban, hogy túl vagyunk rajta. Ahogy a világ más országaiban rendezett versenyeken, így itt is meglátszódott a pandémia okozta „berozsdásodás”, ám abban biztos Garamvölgyi Zoltán, hogy Várpalotán végre otthonra lelt a HunGarian Baja. 2022-ben biztos, hogy megrendezik a versenyt, csak az a kérdés, hogy a Világkupa-sorozat részeként, vagy CEZ és magyar bajnoki futamként.

részletek

Szoros végeredménnyel zárult a HunGarian Baja

Az autósoknál a Krzysztof Holowczyc, Lukasz Kurzeja kettős az utolsó métereken nyerte meg a 2021-es viadalt, melyen először fordult elő olyan, hogy két versenyző azonos idővel ért célba.

részletek

Tizenkilenc ország versenyzői a HunGarian Baján

Még három nap, és elkezdődik augusztus 6-a és 8-a között hazánk egyetlen terep-rallye Világkupa-viadala, a HunGarian Baja. A veszprémi lőtéren rendezett versenyen a világsztárok mellett a teljes magyar élmezőny elindul, hiszen a hazai bajnokságban kiemelten fontos ez a viadal. A motorosok között az összetettben vezető Kárpáti Péter remek formában van, és abban bízik, hogy képes lesz megnyerni a versenyt, ami remek felkészülés lehet a számára egy komoly, többnapos versenyre.

részletek

Több mint tíz Dakar-menő a Hungarian Baján

A világot sújtó Covid-járvány miatt egy év szünet után rendezik meg augusztus 6-tól 8-ig hazánk egyetlen tereprali-világkupa viadalát, a HunGarian Baját. A színvonal rendkívül magas lesz, hiszen a népes mezőnyben több mint tízen már a Dakaron is bizonyították, hogy a mezőny elitjéhez tartoznak.

részletek

Egy év kényszerszünet után rendezik meg a HunGarian Baját

A világot sújtó Covid-járvány miatt egy év szünet után rendezik meg augusztus 6-tól 8-ig hazánk egyetlen terep-rallye Világkupa-viadalát, a HunGarian Baját. A több mint száz nevezett járműből álló mezőnyre összesen 612,5 kilométeres száguldás vár. A veszprémi lőtéren rendezett versenyen a teljes magyar élmezőny elindul, hiszen a hazai bajnokságban kiemelten fontos ez a viadal. Az autósok között az összetettben harmadik, míg a T4-es kategóriában első Gyimóti Péter, Horváth Míra páros azzal a céllal érkezik meg Várpalotára, hogy a verseny végére megőrizzék jelenlegi helyüket a bajnokságban.

részletek

Miroslav Zapletal nyerte a Nyír1 Baját

Véget ért a Nagykállón megrendezett Nyír1 Baja: a versenyt a szezonnyitó Riverside Bajához hasonlóan nagy hátrányból hatalmasat hajrázva a cseh Miroslav Zapletal nyerte meg.

részletek

Valamennyi listavezető rajthoz áll a Nyír1 Baján

Már nincs két nap, és július 8-10. között Nagykállón folytatódik a 2021-es Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság. Egy biztos, remek nemzetközi mezőny gyűlik össze Nagykállón, és valamennyi bajnoki éllovas rajthoz áll a kétnapos, összesen 265 kilométeres viadalon.

részletek
Olvastad már?