Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. július 30. péntek

Tereprali

Miroslav Zapletal nyerte a Nyír1 Baját

Véget ért a Nagykállón megrendezett Nyír1 Baja: a versenyt a szezonnyitó Riverside Bajához hasonlóan nagy hátrányból hatalmasat hajrázva a cseh Miroslav Zapletal nyerte meg.

részletek

Valamennyi listavezető rajthoz áll a Nyír1 Baján

Már nincs két nap, és július 8-10. között Nagykállón folytatódik a 2021-es Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság. Egy biztos, remek nemzetközi mezőny gyűlik össze Nagykállón, és valamennyi bajnoki éllovas rajthoz áll a kétnapos, összesen 265 kilométeres viadalon.

részletek

Technikás pályákon folytatódik a tereprali

Már nincs két hét, és július 8-10. között Nagykállón folytatódik a 2021-es Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság. Folyamatosan érkeznek a nevezések a Nyír1 Bajára, melyen ott lesz a rajtnál az elmúlt évek magyar bajnoka, a Dakart többször is teljesítő Miroslav Zapletal. Sőt, a viadalnak ezúttal történelmi múlttal rendelkező „vendége” is lesz, melyet Belicza László, Kállósemjén polgármestere hoz el Nagykállóra.

részletek

2022-ben jön az első tereprali-világbajnokság

Sporttörténelmi döntést hozott a Nemzetközi Autósport Szövetség (FIA), ugyanis a Dakar szervezője, az A.S.O együttműködésével 2022-től megrendezik a tereprallye történetének első világbajnoki sorozatát, amely a Dakar mellett 3-4 másik, legalább 7 napos viadalból fog állni. Faluvégi Péter, az FIA Cross Country Bizottságának magyar tagja elmondta, a jelenleg is futó Világkupa-futamokat – a Bajákat – a vb-től függetlenül továbbra is megrendezik, azaz az augusztus elején rendezendő HunGarian Baja jövőjét nem fenyegeti veszély.

részletek

A nagykállói Nyír1 Baja vette át a béri verseny helyét

Változás állt be a 2021-es Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság versenynaptárába. Július 8-10. között nem az eredetileg kijelölt helyszínen, Béren lesz megrendezve a verseny, hanem a mezőny 2016 után visszatér Nagykállóra. A Nyír1 Baja viadal hat szakaszból áll majd, és a versenyzők 265 kilométert tesznek meg két nap alatt.

részletek

Lónyai Pál: Szólítsuk meg az autósport szerelmeseit, mert most tudunk mutatni végre valamit

Volt már magyar bajnok, nyert már rengeteg versenyt, a nemzetközi mezőny is ismeri a nevét – azaz, ha valaki tudja, mi kell a jó terepralihoz, az Lónyai Pál. A több mint tíz esztendeje a sportág élvonalába tartozó versenyző szerint a pandémia okozta egyéves szünet nemcsak a megtisztulást hozhatja el a szakág számára, de az új vezetés új lendületet is adott a magyar terepralinak

részletek

Molnárék nyerték a Baja Satu Marét

Befejeződött a 2021-es Nyílt Magyar Tereprali Bajnokság második viadala, a Baja Satu Mare, melynek ezúttal Szatmárnémeti és környéke adott otthont. A sportág történetének első közös magyar-román rendezésű versenyét végül a Molnár Balázs, Molnár Gabriella páros nyerte meg. És ami még sporttörténelmibbé tette a versenyt: az összetett dobogójára három magyar hölgy állhatott fel, hiszen Molnárék mellett Miklós Csaba Szőke Nikolettel az oldalán a második, míg Gyimóti Péter és Horváth Mira lett a harmadik.

részletek

A közönségnek is autózik majd a mezőny

A hétvégén – június 4-től 5-ig – folytatódik a 2021-es Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság, mégpedig Szatmárnémeti központtal a Baja Satu Marén száguld majd a mezőny a bajnoki pontokért. A verseny távja 300 kilométer lesz, és Csató Attila a Baja Satu Mare magyar szervezője elárulta, az öt nemzet versenyzőit felvonultató viadalon nem kevesebb, mint 42 magyar nevező van, ugyanakkor a szezonnyitó Riverside Baját megnyerő, a Dakart többször teljesítő Miroslav Zapletal ezúttal nem áll rajthoz.

részletek

Challenge Kupa: Tökéletes felkészítő – megfelelő biztonság mellett

Több éve már, hogy a hazai tereprallye versenyeken megjelent a Challenge Kupa elnevezésű sorozat, amely végül idén találta meg a megfelelő szerepét a sportágban. Külön szabályok alapján a szakág utánpótlása egymással versenyezhet, és hat viadal teljesítését követően indulhat valaki a hazai tereprallye versenyeken.

részletek

Először lesz hivatalos magyar bajnoki futam a Baja Satu Mare

Két hét múlva – június 4-től 5-ig – folytatódik a 2021-es Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság, ráadásul nem akármilyen helyen. Ugyanis a mezőny ezúttal elhagyja Magyarországot, és Szatmárnémeti központtal a Baja Satu Marén száguld majd a bajnoki pontokért. A viadalon ugyan lesz összetett győztes hirdetve, de külön értékelik majd a magyar és a román versenyzőket. A verseny távja 300 kilométer lesz, és Csató Attila a Baja Satu Mare magyar szervezője szerint nagyon komoly pályákon mutathatják majd meg a side by side-dal indulók, az autósok és a motorosok, quadosok a tudásukat.

részletek

Gigászi csalásvitában sározza egymást Sainz és Al-Attiyah

„Hahahaha, ne légy csalódott!” – kommentálta oda Nasser Al-Attiyah idősebb Carlos Sainz Twitter-posztja alá, aki videóval mutatja be, riválisa pályalevágással nyerte meg az Andalúz Ralit. Aztán a spanyol is kapott egy emlékeztetőt.

részletek

Hatalmas küzdelem után dőlt el a Riverside Baja

Véget ért az immár hatodik alkalommal megrendezett Riverside Baja, ami a Közép-Európai Zóna Bajnokság második, és a koronavírus-járvány miatt egy év kényszerű szünetet tartó Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság szezonnyitó viadala volt. Maga a verseny az utolsó pillanatig nyílt volt, és az összetett győzelmet az első három szakaszon kétszer is hibázó, ám az utolsó három szakaszon űridőt autózó Miroslav Zapletal szerezte meg, akinek Marek Sykora diktálta az itinert. A Dakart többször is teljesítő cseh klasszisnak zsinórban ez volt a harmadik sikere a Riverside Baján.

részletek
Olvastad már?