Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. február 25. csütörtök

Tereprali

Törölték a versenyzők járatait, de nem marad el a Dakar

Két héttel a rajt előtt került hirtelen veszélybe a 2021-es Dakar Rali megrendezése a koronavírus miatt bevezetett új szaúd-arábiai beutazási korlátozás miatt. Az állam azonban mindent megtesz a gördülékeny lebonyolításért.

részletek

Amit még nem tudtál a 2021-es Dakarról

Izgalmas részletek derültek ki a januári Dakar Raliról a verseny hivatalos prezentációján, szerda délután.

részletek

Időpont és útvonal: Ígéretes a Selyemút Rali 2021

Megvan a Selyemút Rali jövő évi időpontja! A tíznapos, 5000 kilométeres verseny 3 országon halad át 2021. július 1. és 11. között. A legendás terepraliverseny Szibéria második legnagyobb városából, Omszkból rajtol, átszeli Nyugat-Mongóliát, majd pedig Kínában, Ürümcsiben ért célba a tizedik szakasz végén.

részletek

Dakar Classic: Régi autók, új inspiráció

A 2021-es Dakar sok szempontból különleges lesz, az egyik azonban mindenképpen az, hogy bemutatkozik a Dakar Classic. A főversennyel párhuzamosan zajlik majd tesztjelleggel ez a verseny, amelyen a 2000-es évek előtt gyártott, versenyautók és kamionok vehetnek részt.

részletek

Különleges helyszíneken hívja fel az Extreme E a figyelmet a klímaváltozásra

2019 elején a Formula E atyja, Alejandro Agag bejelentette egy teljesen elektromos tereprali verseny életre hívását, amely az Extreme E nevet kapta. A 2021-ben induló bajnokságban kizárólag villany SUV-k állnak rajthoz a Föld legzordabb vidékein.

részletek

Fiatal edzőtársat kapott Vogel Adri

Kilencéves szurkolójának szerzett felejthetetlen élményt Vogel Adri. A Roger Racing Team versenyzője múlt hétvégén a Tereprally Iskola és edzés a BIOEXTRÁVAL rendezvényen készült a szezonra.

részletek

Vogel Adri tanulással kezdte újra a szezont

Két hónap kényszerpihenő és szimulátorversenyek után végre újra versenyautóba ülhetett Vogel Adri, ezúttal azonban versenyzés helyett a tanulás volt a cél.

részletek

Elmarad a 2020-as HunGarian Baja

Idén már tizenhetedik alkalommal rajtolt volna el a magyar tereprali legnépesebb, legizgalmasabb és leglátványosabb versenye, a HunGarian Baja. A kialakult egészségügyi helyzet és az érvényben lévő törvényi háttér miatt a viadal szervezői úgy döntöttek, hogy 2020-ban nem rendezik meg hazánk egyetlen Világkupa-versenyét.

részletek

A Szahara sem jelenthet akadályt az elektromos terepjárónak

A legendás terepjáró-versenyző és YouTube-sztár Ken Block a Szaharában tartotta különleges, elektromos meghajtású autójának főpróbáját. Az igazi megmérettetés majd jövőre lesz, amikor az Extreme E bajnokság öt versenyhétvégéjén a Föld legextrémebb vidékein mérik össze tudásukat a gépek és azok gazdái. A 2021-ben induló környezetbarát tereprali-sorozat járműveihez a Continental fejlesztett speciális gumiabroncsokat.

részletek

Elmarad a 2020-as Riverside Baja!

Idén már hatodszor rajtolt volna el a Nyílt Magyar Tereprali Bajnokság egyik legizgalmasabb és leglátványosabb versenye, a Riverside Baja. Ám a kialakult egészségügyi helyzet miatt a viadal szervezői úgy döntöttek, noha mindent előkészítettek a versennyel kapcsolatban, 2020-ban nem rendezik meg a Riverside Baját.

részletek

Kiváló terepralist gyászol a magyar autósport

Szomorú hír érkezett szombat reggel: váratlanul elhunyt a magyar- és nemzetközi terepralis közösség megbecsült tagja, Bognár József. A kiváló sportember 47 esztendős volt.

részletek

Világkupa pontot szerzett Szalay Katarban

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a nyolcadik helyen ért célba a tereprali világkupa idénynyitó, katari viadalán, amiért négy világkupa-pont járt. A T1-es kategóriában az Opel Dakar Team párosa negyedikként végzett.

részletek
Olvastad már?