DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 1. csütörtök

Tereprali

Már Hyena az új Scania versenykamion

Először szerepelt hazai pályán vadonatúj Scania versenykamionjával a Qualisport Racing, a különítmény szokatlan felállásban indult az FIA Baja Európa-kupa sorozatának magyarországi futamán, a Hungarian Baján.

részletek

Baja Satu Mare: Dakar-indulók, győztesek és debütáló versenyautók

Folytatódik a 2022-es Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság, ráadásul a mezőny ezúttal elhagyja Magyarországot, és ismét Romániában, Nagykároly központtal a Baja Satu Marén száguld majd a bajnoki pontokért. A viadalon a tavalyi versenyhez hasonlóan az összetett győztes kihirdetése mellett külön értékelik majd a magyar és a román versenyzőket.

részletek

Nagy visszatérők a dupla szorzójú Baja Satu Mare viadalon

Nem egészen két múlva – június 9-től 11-ig – folytatódik a 2022-es Nyílt Magyar Tereprali Bajnokság, ráadásul a mezőny ezúttal elhagyja Magyarországot, és ismét Romániában, Nagykároly központtal a Baja Satu Marén száguld majd a bajnoki pontokért. A viadalon a tavalyi versenyhez hasonlóan az összetett győztes kihirdetése mellett külön értékelik majd a magyar és a román versenyzőket. A verseny távja 340,5 kilométer lesz, és Csató Attila a Baja Satu Mare magyar szervezője elárulta, a viadal 70 százalékban homokos, míg a maradék 30 százalékban murvás és földes utakon zajlik majd.

részletek

Műszaki hiba és dráma jutott a végére a Qualisport Racingnek

Drámai végkifejletet hozott a Qualisport Racing kamionos egysége számára a 2022-es Tunisia Desert Challenge záróakkordja. A Kovács, Czeglédi, Ács trió az élről kezdte az utolsó menetet, de egy műszaki hiba a létező legkegyetlenebb módon húzta keresztbe a számításaikat…

részletek

Homokviharban landolt a Tatuin bolygón a Qualisport Racing

A természet nem ismer tréfát, ez bebizonyosodott a Tunisia Desert Challenge csütörtöki napján is: a szervezők előbb rövidíteni próbálták, majd inkább törölték a szakaszt a szűnni nem akaró homokvihar miatt. A mezőny összekötőn érkezett, mégpedig egy galaktikus helyszínre, a Tatuin bolygóra!

részletek

Qualisport: Önszorgalomból a dűnék között

Törölték a Tunisia Desert Challenge hatodik napjára tervezett penzumot a viadal szervezői, a mezőny összekötőn jutott el Ksar Ghilane-ból Douzba, de a Qualisport Racing legénysége nem engedte lazsálni a Scania Qualisport Sharkot!

részletek

Szakaszgyőzelemmel közelített a vezető pozícióhoz a magyar Scania

Szakaszt nyert és közelebb került a vezető pozícióhoz a Tunisia Desert Challenge harmadik napján a Qualisport Racing kamionos együttese.

részletek

Vadonatúj versenykamionnal támad a Qualisport Racing

Shark, azaz Cápa: ezt a nevet kapta a Qualisport Racing alakulatának legújabb, saját építésű terepralis versenykamionja, amely az április 21-29-én bonyolítandó Tunisia Desert Challenge-en mutatkozik be, fedélzetén a Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László alkotta trióval.

részletek

Összesen 53 induló a Riverside Baján

Még pár nap, és elrajtol a Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a Nyílt Magyar Tereprali Bajnokság 2022-es szezonnyitó viadala, a Riverside Baja. A végleges nevezési lista alapján – 53 jármű lesz ott a rajtnál – szép számú mezőny vág neki a majd 232 kilométeres versengésnek. Garamvölgyi Zoltán főrendező elmondta, külön öröm a számára, hogy a tavaly, újoncként a Challenge Kupában indult négy versenyző idén már a legjobbak között indul, míg sikerült újabb érdeklődőket megnyerni a sportág számára.

részletek

Garamvölgyi Zoltán: Bányákból patakmederbe – minden lesz, ami a tereprali

Valamivel több, mint egy hét múlva – április 1-től 2-ig – rendezik meg Pápoc központtal a 2022-es Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprali Bajnokság viadalát, és utóbbi esetében immár hagyományosan a Riverside Baja lesz az idénynyitó versenye. Idén Kapuvárról indul és szombaton szokás szerint Pápocon zárul a viadal. A Riverside Baja főszervezője, Garamvölgyi Zoltán szerint ezúttal minden szakaszon szinte testközelből tapasztalhatják meg a nézők, mitől is olyan élvezhető sport a tereprali.

részletek

Abu Dhabi következik a Dakar-győztes Toyotának

A friss Dakar-győztes páros, a TOYOTA GAZOO Racing színeiben induló Nasser Al-Attiyah és navigátora, Mathieu Baumel új kihívással néz szembe: az ötfordulós, 2022-es Tereprali-világbajnokság (W2RC) második fordulója következik, az Abu Dhabi Desert Challenge. Az ötnapos versenyen a 2022 januárjában, Szaúd-Arábiában tartott nyitóforduló óta most először ülhet be újra a páros Dakar-győztes GR DKR Hilux T1+ versenyautóba.

részletek

Al-Attiyah nyerte a Tereprali-világkupát

A 2022-es Dakar-rali főpróbájának tekinthető Hail International Rally megnyerésével biztossá vált, hogy a Toyota katari versenyzője ismét megnyerte a világ legrangosabb tereprali-bajnokságát.

részletek