DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Tereprali

Al-Attiyah vezeti a tereprali-vb második futamát

A katari klasszis kezdett a legjobban Abu Dhabiban, ahol a Toyoták ellen harcol a Prodrive Hunterrel.

Elkezdődött a tereprali-világbajnokság második futama, az Abu Dhabi Desert Challenge, ami a Dakar utáni első állomás a sorozat számára. A hétfői, rövid prológot a Prodrive Hunterrel ismét rajthoz álló címvédő, Nasser Al-Attiyah nyerte néhány másodperces előnnyel, és a keddi, első igazi szakasz is az ő sikerét hozta.

A katari versenyző bajba került a szelektív első részén, ott még a mezőny közepén foglalt helyet, onnantól viszont folyamatosan ő volt a leggyorsabb, így végül bő háromperces előnnyel nyerte meg a mai penzumot a Dakaron második helyet elérő Guillaume de Mevius előtt. A prológon csak 30. időt autózó, és emiatt hátulról rajtoló Yuan Cruz Yacopini egy harmadik helyre tudta beváltani a jó rajtpozícióját, a top ötben pedig még Lucas Moraes, és a fordos Martin Prokop tudott szerepet vállalni.

nasser



A futamot tavaly megnyerő Yazeed Al-Rahji csak hetedik időt autózott, tíz perccel maradt el Al-Attiyah idejétől.

A mezőnyben egyébként nincs ott a Dakar-győztes Audi csapata, valamint az ott dobogón záró Sebastien Loeb sem áll rajthoz a világbajnokságban az előző évvel ellentétben.

A Challenger kategóriában Austin Jones volt a leggyorsabb, a motorosoknál pedig Michael Docherty nyert ma, míg a Dakar-sztár Ross Branch és Ricky Brabec csak hatodik-hetedik helyet szerzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: