Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. szeptember 27. kedd

Al-Attiyah

Dakar: Hármas Toyota siker, új éllovas a motorosoknál

Kiválóan alakult a 9.szakasz a Toyota számára, miután Giniel de Villiers nyerte a napot, mögötte pedig két márkatársa zárt az első háromban. A motorosok között Matthias Walkner vette át a vezetést.

részletek

Dakar: Terranováé a péntek, Loeb eltévedt

A Prodrive pilótája 2015 óta először nyert szakaszt, a csapat örömét azonba beárnyékolta a csapattárs idővesztesége. A motorosoknál rövidítették a szakaszt, amelyen Daniel Sanders nyert.

részletek

Dakar: Al-Attiyah harmadik sikere, Petrucci villogott

Rendkívül szorosan alakult az autósoknál a leghosszabb negyedik szakasz, amelyen büntetés döntött az első helyről. A motorosoknál kettős Honda-siker született, de Petrucci volt a fő sztár.

részletek

Dakar: Először nyert szakaszt az elektromos Audi

Carlos Sainz révén történelmi részsikert aratott az Audi RS Q e-tron, összetettben viszont a felfüggesztett eltiltást kapó Nasser Al-Attiyah növelte az előnyét. A motorosoknál új győztest avattak.

részletek

Dakar: Idén is Al-Attiyahé a prológ

Egyetlen napot sem várt 2022-ben a Dakar Rali, az új esztendő első napján el is rajtolt a „nulladik” szakasz. Az autósoknál nincs meglepetés, a motorosoknál a tavalyi újonc belerázódott.

részletek

Al-Attiyah nyerte a Tereprali-világkupát

A 2022-es Dakar-rali főpróbájának tekinthető Hail International Rally megnyerésével biztossá vált, hogy a Toyota katari versenyzője ismét megnyerte a világ legrangosabb tereprali-bajnokságát.

részletek

Motoros dráma a Dakar 10. szakaszán

A vezető Nacho Cornejo elesett, majd visszaállt és célba ért a szerdai szakaszon, a beérkezést követő orvosi vizsgálat után azonban fel kellett adnia a versenyt. Al-Rajhi másodszor is szakaszt nyert az autós mezőnyben.

részletek

Dakar: Peterhansel először nyert, KTM-bukás

Riválisai balszerencséjét is kihasználva nagy lépést tett 14. Dakar-győzelme felé a Mini franciája, míg a motorosoknál bukott az egyik fő esélyes, így egy KTM maradt talpon a Hondák között.

részletek

Dakar: Al-Attiyah közelített, Honda-KTM párharc

A sivatagi derbi 8. szakaszán, a maraton második felében a Toby Price gyorskötözővel megszerelt motorral majdnem napot nyert, nagyot esett a Husqvarna favoritja és Gyenes Emánuel is remekelt.

részletek

Dakar: Sainz győzelemmel korrigált, Barreda triplázott

A csütörtökön eltévedő és kifakadó Matador idei második részsikerét húzta be a Dakaron, de az összetettben továbbra is Peterhansel vezet Al-Attiyah előtt. A motorosoknál egy KTM-es az élen féltávnál.

részletek

Dakar: Al-Attiyah újra nyert, Sainz eltévedt, meglepő motoros éllovas

Még mindig Peterhansel vezet az autós mezőnyben Szaúd-Arábiában, de előnye öt percre olvadt Al-Attiyah-hoz képest. A motorok között újra teljes a kavarodás, Gyenes Emánuel is időveszteséget szedett össze, így már nem ő vezeti a szervizcsapat nélküli kategóriát.

részletek

Dakar: Al-Attiyahé és Brabecé a prológ

Az autósoknál a háromszoros győztes katari, míg a motorosoknál a címvédő tette meg a leggyorsabban a 2021-es Dakar Rali „nulladik” szakaszát. Sainz 11 km-en szedett össze 36 másodperc hátrányt.

részletek