DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Tereprali

Tereprali-vb: Al-Attiyah növelte előnyét a Toyoták előtt

Ezúttal Guerlain Chicherit volt a leggyorsabb, de Nasser Al-Attiyah tovább növelte az előnyét a tereprali-vb második futamán, Abu Dhabiban.

A második szakaszához érkezett az Abu Dhabi Desert Challenge, a tereprali-világbajnok második, és egyben a Dakar utáni első futama. A keddi nyitó szelektíven a címvédő Nasser Al-Attiyah volt a leggyorsabb, és bár szerdán „csak” a második legjobb időt autózta a 239 kilométeren, de összességében ismét legalább annyira elégedett lehet, mint tegnap.

A leggyorsabb ugyanis ezúttal az a Guerlain Chicherit lett, aki hátulról, tisztább pályán autózhatott, hiszen kedden az utolsó szektorban húsz percet veszített azok után, hogy ott is a győzelemért harcolt. A francia toyotás közel három percet adott a katari klasszisnak, de utóbbi így is növelte az előnyét, hiszen a pontversenyben egyik legnagyobb ellenfelének számító, a Dakaron másodikként záró Guillaume de Mevius ma kiesett, orvosi segítséget kellett kérnie.

al-attiyah



Al-Attiyah mögött Seth Quinterő, Lucas Moraes, Juan Cruz Yacopini, valamint az Abu Dhabiban tavaly győzelmet arató Yazeed Al-Rahji zárt, így két szakasz után a Prodrive Hunterrel küzdő pilóta nyolc és fél perc előnnyel vezet Moraes, illetve kilenc és fél perccel Yacopini előtt – Quintero hátránya 12, Al-Rahjié 15, Chicherité pedig bő 17 perc.

A T3-as autókat tömörítő Challenger kategóriában Austin Jones volt a leggyorsabb, és az összetettben is ő vezet hat perccel Rokas Baciuska előtt.

A motorosoknál bukott és ki is esett a tegnapi napot megnyerő Michael Docherty, ma a Hero motorosa, Aron Maré volt a leggyorsabb és az összetettben is ő vezet hét és fél perc előnnyel Konrad Dabrowski, és 21 perccel Jeanloup Lepan előtt. A Dakar-sztárok közül Ross Branch a negyedik, Ricky Brabec pedig az ötödik helyen motorozik jelenleg, de az ő lemaradásuk már hatalmas. 

Csütörtökön 252, pénteken 231, a szombati záró napon pedig 206 kilométer vár még a mezőnyre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: