DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Ogier vezet a Svéd Rali első napja után

A címvédő Sebastien Ogier áll az élen a Svéd Rali első versenynapját követően - a riválisok közül többen is hibáztak vagy technikai hiba miatt maradtak le.

Eseménydúsra sikerült a Svéd Rali első versenynapja. Azok után, hogy az utolsó pillanatban dőlt el a futam sorsa, az első kört a címvédő Sebastien Ogier és  Volksvagen Polo uralta és mindhárom gyorsaságit megnyerve magabiztos előnyt épített ki. Eközben csapattársa, a finn Jari-Matti Latvala már az első szakaszon komoly hátrányba került egy féltengely-törés miatt, végigszenvedte az egész napot, majd az utolsó gyorsaságin hibázott és kiállni kényszerült. 

Ogier-dppi_1



A negyedik szakasz is megtizedelte a mezőnyt: egy, a pályafelíráskor még nem szereplő hatalmas víztócsa jelentett problémát, Ogier és másik csapattársa, Andreas Mikkelsen is lecsúszott az útról, de mindketten tovább tudtak haladni. A Montén dobogón végző Thierry Neuville Hyundai I20-asában a hátsó differenciálmű hibásodott meg, így komoly hátrányt szedett össze, Kris Meeke Citroenében pedig az utolsó előtti szakaszon tört el a kormányösszekötő, így ő is kiesett a versenyből. A nap második felében már egyre több hó volt az utakon, de a legtöbb pilóta így is a nehéz körülményekre panaszkodott - kivéve talán az ifjú Hayden Paddont, aki megnyerte az utolsó két szakaszt és így a második helyről várhatja a folytatást.

A holnapi napon nyolc gyorsasági szerepelt az előzetes tervben, ebből hármat töröltek, de a híres Vargasenen kétszer is átmegy majd a mezőny.

Az állás a Svéd Rali 1. napja után:
1. Sebastien Ogier VW 31:13.2
2.  Hayden Paddon Hyundai 26.9
3.  Mads Ostberg Ford 33.7
4.  Ott Tanak Ford 34.8
5.  Dani Sordo Hyundai 38.2
6.  Andreas Mikkelsen VW 42.0
7.  Henning Solberg Ford 1:36.9
8.  Craig Breen Citroen 1:38.8
9.  Eric Camilli Ford 2:43.5
10.  Lorenzo Bertelli Ford 3:08.5
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: