DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Mick Schumacher: Ez négy kanyar alatt eldőlt

Dobogós helyezéséről kérdezhettük a hétszeres F1-es világbajnok fiát a Hungaroringen - hiába védik őt maximálisan az újságíróktól, profin nyilatkozott az F3-as futam után.

A hétszeres Formula-1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick 2015-ben váltotta formulaautókra a gokartot, és azóta már a legelső Formula-4-es futamától kezdve óriási médiaérdeklődés veszi körül. Ez nem csoda, hiszen Michael Schumacher mindig is védte családját a nyilvánosságtól. Ezt a szokását felesége, Corinna, és menedzsere, Sabine Kehm teljes mértékben megtartották, valamint a legenda jelenlegi állapotában fáradhatatlanul viszonozzák is neki.

Bátran állíthatjuk, Mick a motorsport világának egyik, ha nem a sajtó számára legelérhetetlenebb karaktere. Versenyhétvégéről versenyhétvégére több tucat interjúkérelem jut el menedzseréhez, Sabine Kehmhez, aki ez idáig mindig egy udvarias, ám visszautasító választ küldött lapunknak, illetve az összes hazai és nemzetközi újságíró kollégánknak. Erről, és a Mickkel való személyes tapasztalatainkról tavaly írtunk bővebben.

Természetesen nagyritkán, de akadnak kivételek. Az utóbbi években egyszer-kétszer, de olvashattunk a fiatal némettel készült interjút néhány Schumacher családjához közel álló német lapban, emellett láthattunk már vele készült tévériportot is, viszont ezeket az alkalmakat akár egy kezünkön is meg tudjuk számolni. Szintén kivételt képez csapatának a Prema Powerteamnek a YouTube-csatornája is, ahol több, esetenként a csapattársaival közös videóban is feltűnik Mick.

mick



A leghivatalosabb –és engedélyezett– ilyen lehetőség azonban az első három helyezett pilóta futam utáni sajtótájékoztatója. Mick ezen való részvételére viszont a hétvégit leszámítva csak egyszer volt egyelőre példa, amikor tavaly a monzai forduló második futamán a harmadik helyen ért célba. Ezt az eredményét azóta pont Magyarországon tudta először megismételni, megszerezve ezzel karrierje második F3-as dobogós helyezését.

Mick ráadásul a kilencedik helyről indulva ért fel a dobogóra, ami különösen megsüvegelendő teljesítmény. A fiatal német egy kiváló rajt után jött ki jól az első kanyarokban történt csetepatéból, így tudott feljönni már az első kör végén a harmadik helyre. A futam során Mick végig közel autózott a második helyezett Dan Ticktumhoz, de végül nem tudott előzési pozícióba kerülni.

A dobogós ceremónia után Mick lépett be először a sajtótájékoztató helyszínének ajtaján, és illedelmesen köszönt az első három helyezettre várakozó újságíróknak. Arcán meglepettséget figyelhettünk meg, hiszen –bár így sem képviseltette magát túlságosan sok újságíró– nem számít túlságosan gyakorinak ekkora érdeklődés a sajtóteremben egy F3-as futamot követően, főleg ha az a hétvége legutolsó, záró programja. Másrészt azért is lehetett eleinte kissé megszeppenve, mert valóban rendkívüli alkalom az, ha találkoznia kell a sajtóval.

Míg a két brit, a győztes Enaam Ahmed és a második Dan Ticktum vígan nevetgéltek, sztorizgattak, viccelődtek a sajtótájékoztató során, Mick végig csendben és nagyon türelmesen várta a hozzá érkező pár kérdést, majd alaposan megfontolt, profi választ adott azokra. Ez a tulajdonsága kétségtelenül édesapját idézi.

mick2

Lapunk szigorúan a karrierjére, azon belül is az elmúlt versenyre akarta kihegyezni a kérdését, így arról érdeklődtünk, hogy a rajtpozíciójához képest jelentős előremenetelt hozó hungaroringi futamot nevezné-e eddigi pályafutása legjobb vagy az egyik legjobb Formula-3-as futamának.

A hétszeres világbajnok fia kérdésünkre a következő, meglehetősen szerény választ adta: „Azt biztosan állíthatom, hogy nagyszerű hétvége volt számomra a mogyoródi, viszont ezen a futamon minden az első négy kanyarban dőlt el, és azután már nem történt semmi érdekes.”

„Más lenne az, ha egy egész futamon át tartott volna, mire előre jövök a dobogóig, és eközben megküzdök a pozíciókért vagy én autózom a mezőnyben a legjobb tempót. A szerencse mellettem volt ma, és inkább ennek köszönhetem a dobogóm, de ennek ellenére nagyon örülök neki. Alig várom már, hogy újra autóba üljek a Norisringen, ugyanis az a pálya teljesen más élményt nyújt, mint a Hungaroring” – felelte Mick, aki már akkor elkezdett a következő versenyhétvégéjére összpontosítani.

Az ifjú német jelenleg a bajnoki tabella nyolcadik helyén áll, de hozzá kell tenni, a szezon első fordulóján, Pau-ban egy időmérőn lesújtott technikai hiba miatt a futamokon csupán négy pontot tudott szerezni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: