DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Coulthard: Így térhet vissza Alonso

Fernando Alonso aktívan részt vett a héten a bahreini tesztelésen, de most az Indy 500 lebeg a szeme előtt. David Coulthard azonban biztos benne, hogy megfelelő esetben a spanyol visszatérne.

A kétszeres világbajnok spanyol pilóta az elmúlt év végén távozott a száguldó cirkuszból, bár a McLarentől nem, az indianapolisi 500 mérföldes viadalon is a wokingi istálló színeiben próbál majd szerencsét (2017 után másodszor), miközben a Formula-1-es autó fejlesztését is igyekszik segíteni szakértelmével. A héten éppen Bahreinben tesztelt és boldog volt, hogy újra a McLarenbe ülhetett.

A tesztelés mindkét napján vezette a versenyautót, azonnal meg is indultak a spekulációk, hogy Alonso azonnal visszatérne a Formula-1-be, az érintett azonban lehűtötte a kedélyeket. „Ha egy nap visszatérnék a Formula-1-be, azt azért tenném, hogy világbajnoki címet nyerjek, nem azért, hogy hetedik, hatodik vagy akár negyedik helyen végezzek” – fogalmazott Alonso.

Coulthard szerint Alonso rögtön visszaülne a McLarenbe, ha esélye lenne a sikerre


A spanyol ász szerint a dobogó jelenleg még elérhetetlen Woking számára és egyébként is a Tripla Korona utolsó láncszemének megszerzésére, az Indy 500 megnyerésére összpontosít jelenleg. Egykori versenyzőtársa, David Coulthard azonban másképp gondolja, úgy véli, ha úgy érezné, dobogóra esélyes autót vezethet, nem késlekedne azonnal átvenni Carlos Sainz vagy Lando Norris helyét.

„Ha azt érezné, esélye van dobogóra állni, rögtön visszaülne. A McLaren a szezon során biztosan érzi, mely pályákon lehet az átlagosnál versenyképesebb. Ha a csapatnak lenne egy olyan helyszín, ahol biztos lenne a sikeres szereplés és Fernando és úgy gondolná, hogy van esélye dobogóra állni, nincs kétségem afelől, hogy óriási étvággyal, motivációval, egóval és elszántsággal ülne vissza az autóba és mondaná: Nézzük meg, hol is állok a rangsorban” – fejtegette Coulthard a Channel 4 adásában.

Alonso számára a következő feladat április 9-én következik, amikor is a texasi oválpályán teszteli majd a 2019-es Dallara-Chevrolet versenyautót az Indy 500-ra való felkészülés jegyében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: