DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Verstappen: Az új Hamilton és Vettel leszünk

Saját maga mellett Charles Leclerc-t gondolja a jövő nagy generációjának a Red Bull legfiatalabb futamgyőztese. Ha Lewis Hamilton és Sebastian Vettel kiszáll, ők lehetnek a trónkövetelők.

Max Verstappen már eddig is megmutatta tehetségét: első versenyén a Red Bull színeiben futamot nyert Barcelonában 2016-ban, amelyet négy további siker követett a 2019-es esztendőig. 21 éves korában már 22 dobogós helyezéssel rendelkezik, és agresszív védekezéseivel és támadásaival beírta magát az F1-be. 

Charles Leclerc a Ferrarit győzte meg 2018-as teljesítményével, a maranellóiak lecsaptak rá, így a második évét már egy élcsapatban töltheti a sauberes kezdet után. Ha mindkét csapat úgy muzsikál, egymásra találhat Verstappen és Leclerc, és akár mindketten a győzelmekért harcolhatnak.

 verstappen-leclerc-es-en-vagyunk-a-jovo-2019



Verstappen szerint jövőbeli vetélytársa már akár idén is harcban lehet a végső elsőségért: „Hogy vajon Leclerc-nek lesz-e esélye a bajnoki címre, az az autójától és a csapatától függ majd. Ha ezek elég jók, akkor biztosan az elsőségért fog küzdeni.”

„Ha nekem versenyképes autóm lett volna az első évtől kezdve, akkor én is képes lettem volna harcolni a bajnoki elsőségért. A kor nem annyira fontos, ha jó autója van az embernek, akkor tud érte küzdeni.”

„Úgy képzelem, hogy mi leszünk az új Hamilton és Vettel a jövőben, mert egy ponton a régi generáció el fog tűnni” – festette le a nem a jövőt a Red Bull versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: