DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brown: Norrisnak lesz ideje fejlődni

A McLaren két új pilótával vág neki a 2019-es szezonnak: Lando Norris ráadásul újonc is az F1 világában, de Zak Brown biztosított róla mindenkit, hogy adnak neki időt az új kategória megszokására.

Carlos Sainz fiatal kora ellenére már jó pár éve az F1-es mezőny tagja: a Toro Rosso után tavaly egy gyári csapatnál is szerepelhetett, és ötödik szezonját kezdi 2019-ben a száguldó cirkuszban.

Lando Norris, aki idén fog debütálni, egy viszonylag tapasztalt pilóta mellett dolgozhat tehát a wokingi istállónál. Olyan hírek is felröppentek, hogy a távozó Fernando Alonso idén még segíteni fogja a csapatot, így az is lehetséges, hogy egy kis időre a fiatal brit a kétszeres világbajnokkal is együtt dolgozhat.

 brown-norris-fejlodeserol-2019



Egy versenyzőnek sem könnyű az első szezon, így Zak Brown is tudja, hogy türelmesnek kell lenniük Norrisszal bemutatkozó évében: „Az F1 egy elég kegyetlen környezet. Meg kell birkózni az elvárásokkal, de nem három verseny után hozunk ítéletet, lesz ideje fejlődni.”

A McLaren vezérigazgatója a következőket várja el versenyzőitől: „Magas a nyomás ebben a közegben, és az első az, hogy a pilótákat csapattársaikhoz hasonlítjuk. Azt várjuk tőlük, hogy keményen, mégis tisztán versenyezzenek egymás ellen a pályán, és természetesen időről időre el kell érniük a másik szintjét is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: