DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Salo: Közel sem csak Bottason múlt minden

Bár meglehetősen önkritikusan nyilatkozott a győzelemínség miatt támadások kereszttüzében levő Valtteri Bottas, honfitársa szerint egyáltalán nem csak a finn tehet erről a sikertelen szezonról.

A Mercedes finn pilótája messze alulteljesített ahhoz képest, mint amit elvárt volna magától. Egyetlen futamot sem sikerült megnyernie idén, miközben csapattársa, Lewis Hamilton úgy szerezte meg ötödik világbajnoki címét, hogy a versenyhétvégék több mint felén, tizenegyszer diadalmaskodott, ami pazar produkció.

A szakemberek és a rajongók egyik része szerint Bottas nem is igazán üti meg a Mercedes szintjét, látványosan gyengébb, mint nagynevű társa. Más vélemények szerint viszont az Ezüst Nyilak eleve olyan pilótát akartak, aki könnyedén beletörődik, ha második számúvá válik Lewis Hamilton mögött.

2017-ben háromszor állt a dobogó legfelső fokán, idén egyszer sem. Ugyanakkor többször is közel állt ehhez, Bakuban, Kínában és Szocsiban is nyerhetett volna, de vagy a balszerencse, vagy a csapat közbeszólt. A korábban az F1-ben is versenyző szakértő, Mika Salo a finn MTV-nek nyilatkozva megvédte honfitársát, szerinte Bottas túl kemény önmagához.

Hamilton elhomályosította Bottast idén, de nem csak a finn hibájából


„Legalább felismerte, mik voltak idén a gyenge pontjai és a téli szünetben dolgozni fog azon, hogy jövőre ezeket eltüntesse. Valtterinek nincs más választása, újra kell indítania magát teljes egészében és jövőre új lapot kezdeni. 2018-ban gyakorlatilag minden balul sült el számára” – ecsetelte véleményét Salo.

„Baku a lehető legrosszabbul jött ki neki (alig néhány körrel a vége előtt vezető helyről kapott defektet, így esett ki). Ha nem így történt volna, átvette volna a vezetést a világbajnokságban és onnantól ki tudja, hogyan alakulhatott volna a sorsa. De Baku csak egy kiragadott példa azok közül, amik nem Bottas lelkén száradnak.”

„Sok apró dolog történt vele, ami kifejezetten balszerencsés volt és nem Valtteri követett el hibát. De biztosan negatívan befolyásolták őt, a mentális oldala folyamatosan csapásokat szenvedett el” – tette hozzá Mika Salo.

Vajon 2019-ben már fenyegetést jelent majd csapattársára, vagy a Mercedesen belül ismét könnyedén felülkerekedik Hamilton?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: