DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Ferrari egységesen Vettel mögött áll

Sebastian Vettelt nem hagyja magára a Scuderia a nehéz időszakban és a híresztelések ellenére töretlenül bíznak négyszeres világbajnok pilótájukban. A csapatfőnök szerint erős egységet alkotnak.

Bár már csak nagyon halvány matematikai esélye volt Sebastian Vettelnek arra, hogy megfordítsa a 2018-as világbajnokságot (70 pontos hátránnyal rendelkezett a Mexikói Nagydíj előtt Lewis Hamiltonnal szemben), a végső vereséget mindig nehéz megemészteni még Vettel és a Scuderia számára is.

Idén valóban ütőképes autóval állt elő a Ferrari, viszont jóval több vezetői hibát láthattunk a korábban csak ritkán bakizó Vetteltől. Az évadnak huzamosan olyan időszakát is átélhettük, amikor az olasz versenygép egyértelműen a Mercedes fölé nőtt. Ám stratégiai és vezetői hibák miatt ezt az időszakot nem sikerült kihasználni, a Német Nagydíjon elszenvedett súlyos vereség óta a német versenyző csak Belgiumban tudott győzni, miközben Hamilton halmozta a sikereket.

Arrivabene szerint nem hátrál ki Vettel mögül a Ferrari


Mexikóban végleg eldőlt az egyéni világbajnoki cím sorsa, Vettel hiába végzett két pozícióval Hamilton előtt, ez is bőven elég volt a brit számára, hogy végképp pontot tegyen az idei versengésre és ötödször is világbajnok legyen. A német igen rosszul éli meg, hogy ismét fejet kell hajtania riválisa előtt, ráadásul korábban olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy Vettellel nagyon elégedetlen a Ferrari és ha jövőre sem sikerül nyernie, menesztik.

Az istálló főnöke viszont éppen azt hangoztatja, teljes mellszélességgel pilótájuk mögött állnak, a bizalom töretlen. „Nem hagyjuk egyedül ezekben a nehéz pillanatokban, mellette állunk. Erősnek kell lennünk, neki pedig muszáj túllépnie ezen a nehézségen, előrefelé tekinteni és soha nem feladni” – nyilatkozta Maurizio Arrivabene.

„Eddig is bizonyítottuk, hogy egységesek vagyunk, még ha mások mást is állítanak (az utóbbi hetekben felerősödött az a pletyka, hogy a Ferrarin belül hatalmi harcok dúlnak Arrivabene és Binotto között, ráadásul Vettellel sem elégedettek). Úgyhogy tovább folytatjuk a harcot és megpróbáljuk megszerezni legalább a gyártói világbajnoki címet” – tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: