DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sajtó: Binotto a Mercedeshez igazolhat

A Ferrari technikai igazgatója korábban közvetlenül a motorfejlesztésért volt felelős. A belső harcok miatt azonban távozhat az olaszoktól és a fő rivális Mercedesnél is kiköthet.

A Mercedes és a Ferrari közti harc nem csillapodik, a pályán és a pályán kívül is szemben állnak egymással a felek. Úgy tűnik, ez a téli szünetben is folytatódik majd, ugyanis a technikai igazgató, Mattia Binotto leigazolásáért harcba szállt a Mercedes (más források szerint a Renault is), az olasz szakembernek ugyanis nagy szerepe van abban, hogy a Scuderia motorjai ennyire erősek és megbízhatóak lettek.

Binotto vezetésével a motorfejlesztésért felelős részleg óriási hátrányt dolgozott le a Mercedesszel szemben, idén első ízben a szezon nagyobb részén a Ferrari autói tűntek erősebbnek, beleértve az erőforrást is. A szakember annyira jó munkát végzett, hogy a néhány hónapja elhunyt volt Ferrari-elnök, Sergio Marchionne a pletykák szerint úgy tervezte, hogy később Binotto helyettesítheti Maurizio Arrivabenét a csapatfőnöki pozícióban.

Ám, ahogy az az olaszoknál igen gyakran előfordult máskor is, Marchionne váratlan halála után belső csatározás vette kezdetét, leginkább Arrivabene és Binotto között. Már abban sem volt egyetértés, hogy az egykori elnök akaratának megfelelően Kimi Raikkönen helyére Charles Leclerc-t szerződtessék le, vagy a finnel hosszabbítson a Scuderia.

Binotto szakmai tudása nagy kincs lehet a Mercedesnek is


A paddockban más istállók számára is feltűnt, hogy a Ferrarin belül komoly harcok dúlnak a hierarchia miatt. A gpblog.com által nem pontosított, olasz médiaforrások szerint a Mercedes és a Renault is nagyon szeretné, ha Binotto a közeljövőben az ő szolgálatukba állna. Igen merész lenne a sikerek egyik fő kovácsát elcsábítani az olasz istállótól.

Ebben az esetben azonban valamelyik rivális is megszerezné a receptjét a Ferrari érdekes, a határokat feszegető, mégis teljes mértékben legális energiavisszanyerő-rendszerének, aminek szabályosságát több ízben megkérdőjelezték a riválisok, de az FIA sokadszorra is 100%-ig szabályosnak minősítette az egységet.

Az olasz média azt gyanítja, hogy a Mercedes menesztené a korábban szintén a Ferraritól elcsaklizott James Allisont, akire viszont szintén igényt tartana a Renault. Ha Binottót bármely istálló sikeresen megszerezné, akkor is bizonyára hosszas kényszerű kihagyásra számíthat, mielőtt munkába állhat új csapatánál. Sok olyan titkot tud, amely aranyat érhet a riválisok számára, valamint elvesztése nagy érvágás lenne a Ferrarinak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: