DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sajtó: Belső háború dúl a Ferrarinál

Az olasz média arról számolt be, hogy a Scuderia mostanában tapasztalt gyenge formája miatt rendkívül megromlott a kapcsolat a csapatfőnök és a technikai igazgató között. Ez sem segíti az istállót.

Bár a nyár első felében minden jónak és szépnek tűnt, a vörös autók bizonyultak a leggyorsabbnak a mezőnyben és a silverstone-i győzelmet követően úgy tűnt, idén valóban meglehet a végső siker. A Német Nagydíj időmérő edzésén is a lehető legjobb forgatókönyv alakult ki, Ferrari első sor, Hamilton pedig sehol (csak a 14. rajtkockában).

Ezután néhány balszerencsének, stratégiai és vezetői hibáknak köszönhetően Vettel előnye nemhogy nőtt volna, hanem Belgium kivételével minden versenyt Lewis Hamilton nyert meg, ráadásul a Scuderia tempója is egyértelműen a Mercedes mögé esett vissza. A német pilótának már csak matematikai esélye maradt arra, hogy még a maga javára fordítsa az egyéni küzdelmet.

Binotto és Arrivabene két táborra osztják a Ferrarit


A Corriere della Sera lap tudósítója, Daniele Sperisci arról ír, hogy Maurizio Arrivabene és Mattia Binotto viszonya sosem látott mélypontra zuhant az elmúlt hetekben. Többen is úgy látják, hogy a Ferrari korábbi elnöke, Sergio Marchionne nyári halála óta esett szét morálisan. Marchionne ugyanis kemény kezű irányító volt és remekül tartotta meg az egyensúlyt a csapaton belül.

Júliusi, sajnálatos halála óta azonban a belső harcok beindultak, az egyensúly felborult, ellenséges légkör uralkodik. Két táborra oszlottak Sparisci szerint az istállónál dolgozók, az egyik klikk Arrivabene, a másik pedig Binotto oldalát erősíti. Mindketten több befolyást szeretnének az F1-es csapatban, emiatt pedig rendkívül rossz kapcsolatban vannak egy ideje.

A Corriere della Sera általában jól értesült lapnak mondható az olasz sajtón belül, így érdemes komolyan venni ezt a hírt is, amit egyelőre nem erősítettek meg hivatalosan, de esélyes, hogy erre nem is nagyon számíthatunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: