DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Palmernek sokkal jobb az F1-en kívül

Rövid és feledhető Formula-1-es karriert futott be Jolyon Palmer, ám közben el is vesztette a sport iránti szeretetét. Miután a Renault menesztette, szinte megkönnyebbült.

Gyakorlatilag csak csalódások övezték Jolyon Palmer pályafutását a száguldó cirkuszban. Bő másfél szezont tölthetett a Renault gyári istállójánál, de nem igazán tudott eredményeket felmutatni. Egyre keserűbbé vált, motivációját és szeretetét is elvesztette az iránt, ami gyerekkora óta az álma volt.

Végül a Renault ajtót mutatott a gyengén muzsikáló britnek, helyére Carlos Sainzot szerezte meg. „Amikor hazaértem, csendben tudomásul vettem, mi történt. Azonnal úgy éreztem, minden rendben. Már régen nem volt egy boldog hely számomra, egyáltalán nem is éreztem úgy, hogy vissza kellene térnem” – emlékezett vissza Palmer a Motorsport-Total hasábjain.

Jolyon Palmer nem szerepelt jól az F1-ben, de nem zárja ki teljesen a visszatérést


2018-ban a BBC szakértőjeként tért vissza a paddockba, jelenleg nem versenyez sehol. „Nem éreztem úgy, hogy bárhol is versenyezni szeretnék idén. A korábbi légkör miatt nagyrészt elvesztettem a szenvedélyemet a vezetés iránt. A tavalyi szezonzárót meg sem néztem, mert nem érdekelt. Ez furcsa egy olyan embertől, aki gyerekkora óta minden egyes F1-es futamot megnézett.”

„A végére csak a keserűség maradt abban, amit tettem, a vágyam odalett. Nagy kár érte, mert mindig is ez volt, amit csinálni akartam. Éppen ezért nem sajnálom, hogy körön kívülre kerültem, mert már nem is érdekel. Könnyen elengedtem a dolgot. Ellenben azzal, amit most teszek, ez ugyanis boldogságot okoz. A Formula-1-en kívül több élvezetet találtam.”

Azért az utolsó mondatában némileg ellentmond ennek a 2014-es GP2-es bajnok. „Azért ha adódna egy remek lehetőség a visszatérésre, valószínűleg elgondolkodnék. Soha ne mondd, hogy soha!” – tette hozzá Palmer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: