DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Palmer visszatér a Formula-1-be

Jolyon Palmer a tavalyi év hajrájában ugyan elvesztette ülését a Renault-nál, de a sikertelen brit máris visszatér a Formula-1-be. A pályán ugyan nem találkozhatunk vele, a pályán kívül azonban igen.

Mivel a gyengén sikerült 2016-os esztendő után tavaly sem volt képes jó teljesítményt nyújtani Jolyon Palmer (különösen csapattársához, Nico Hülkenberghez mérten volt harmatgyenge), a Renault végül sikeresen megszabadult tőle a suzukai versenyhétvége után. A francia gyári istálló megszerezte Carlos Sainzot, az ő segítségével pedig év végén a konstruktőri hatodik helyezést.

Az elmúlt két szezon alapján erősen úgy tűnik, hogy bezárultak a Formula-1 kapui a fiatal brit pilóta előtt, most viszont kiderült, hogy mégis minden versenyhétvégén találkozhatunk vele a paddockban, igaz, teljesen új munkakörben. A BBC rádiós adásának szakkommentátoraként köszönthetjük újra.

A BBC-nél kötött ki Jolyon Palmer


Jack Nicholls és Jennie Gow partnere lesz a közvetítések során. Palmer számára egyébként nem lesz teljesen új világ a kommentátori szakma, ugyanis 2015-ben (a bajnoki címe utáni évben) már szakértelmével segítette a GP2-es közvetítéseket a mikrofon mögött ülve. A Renault ex-pilótája nagyon várja új munkáját.

„Sokat dolgoztam együtt már Jennie-vel és Jackkel, de általában ahhoz szoktam hozzá, hogy ők kérdezgettek engem. Nagyszerű lesz csatlakozni hozzájuk a kommentátori csapatban és nekem magamnak feltenni a kérdéseket. Izgalommal várom, hogyan alakulnak a csapaton belüli párharcok és remélem, a saját tudásomat is bele tudom adni a közvetítésbe” – nyilatkozta Jolyon Palmer.

„Jócskán van ismeretem a versenyzők személyiségéről, valamint egymás közötti viszonyukról, amire majd külön rávilágíthatok” – tette hozzá a brit. Palmer összesen harmincöt nagydíjon indult az elmúlt két évadban, de először Kevin Magnussentől, majd Nico Hülkenbergtől is látványosan elmaradt csapaton belül. Eddig úgy tűnt, a Renault talál számára versenyzői ülést valamelyik másik sorozatban, de lehet, hogy végül a mikrofonok mögött találja meg a számítását. Ne feledjük, édesapja, Jonathan Palmer szintén kommentátor lett F1-es visszavonulását követően, ő is a BBC-nél tevékenykedett.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: