DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc nem lesz Vettel szolgája?

Hatalmas változás jön jövőre, Kimi Raikkönent Charles Leclerc váltja a Ferrarinál. Korábbi csapatfőnöke szerint kicsit korai a váltás, de a fiatal titán nem lesz Sebastian Vettel szolgája.

Mérföldes léptekkel halad előre karrierjében Charles Leclerc, a mindössze húszéves monacói tehetség. 2015-ben kezdte együléses versenyautós pályafutását az ifjonc, akkor még Frits van Amersfoort istállójában. 2016-ban a GP3-ban tekerte a kormányt és meg is szerezte a bajnoki címet.

Tavaly fellépett a Formula-2-be és itt is azonnal a széria bajnokává koronázták. A Ferrari juniorprogramjának legígéretesebb tagja így rögtön szerződést is kapott az idei évre az Alfa Romeo-Sauber istállótól, köszönhetően többek között a Ferrarival fenntartott szoros együttműködésnek.

Nem bánta meg a döntést a svájci istálló, Leclerc rövid bizonytalan időszak után gyorsan felvette a ritmust és többnyire komoly különbséggel veri (a szakemberek által nem túl sokra tartott) csapattársát, Marcus Ericssont és számos pontszerző hellyel büszkélkedhet már a gárdánál.

Leclerc meghaladhatja Vettel szintjét?


Hosszú találgatás után tegnap lehullt a lepel, a Scuderia a nagycsapathoz szerződteti a jövő évtől Charles Leclerc-t, bár korábbi csapatfőnöke úgy véli, egy extra év még kellett volna neki egy középcsapatban, hogy tanuljon.

„Természetesen fantasztikus hír és óriási elismerés ez számára. Csapatként rendkívül büszkék vagyunk Charles-ra. Voltak már pilótáink, akik eljutottak a Formula-1-be, de a Ferrarihoz egyikük sem. Remélem, új istállójában tovább fog fejlődni és nem lesz túlzottan nehéz számára a váltás” – nyilatkozta van Amersfoort.

A Formula-3-ban és a Formula-4-ben is a monacói útját egyengető szakember úgy érzi, Leclerc-nek még egy év jól jött volna a középmezőnyben. „Egy további év a Saubernél vagy a Haasnál szerintem jobb döntés lett volna. A Ferrari azonban láthatóan nagyon bízik Charles-ban, ez pedig sokat elmond.”

„Nem hiszem, hogy Leclerc majd Vettel szolgája lesz, egyetlen lehetőséget sem hagy majd kihasználatlanul, hogy bizonyítsa, mennyire jó is ő. Nézzük a pozitív oldalát, hatalmas lehetőség a kölyök számára és egy álma válik valóra” – tette hozzá Leclerc korábbi csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: