DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massa: Ricciardo nem boldog Verstappen mellett

A visszavonult brazil pilóta szerint a holland F1-es versenyző mellett nem érzi túl jól magát a Renault-hoz távozó ausztrál, aki ráadásul azt sem tudhatja, hogy a Honda valóban versenyképes lesz-e.

Arról Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője beszélt már, hogy szerinte Daniel Ricciardo nagyrészt Max Verstappen miatt távozott az energiaitalos F1-es istállótól, mások szerint pedig ez volt a helyes döntés – Jacques Villeneuve például azt mondta, hogy a Red Bull és a Honda együttműködése egyáltalán nem ígér biztos előrelépést, ráadásul a csapatnál úgyis minden Max Verstappen körül forog, ugyanis mindenki rá koncentrál.

„Láthatja, hogy Max folyamatosan fejlődik sebességben és egyre erősebb fejben is, Daniel pedig nem szeretne vízhordó lenni mellette. Nem tudhatom a pontos okát, de valószínűleg Ricciardo döntésében nagy szerepet játszott ez a tény” – mondta az említett interjújában Horner, aki szerint biztosították Ricciardót az egyenlő bánásmódról, de utóbbit ez már nem érdekelte.

massaricciardo



Most a visszavonult F1-es pilóta, Felipe Massa is hasonló véleményt fogalmazott meg, ő is úgy látja, hogy Max Verstappen volt sok az ausztrálnak. „Nem túl elégedett és nem túl boldog Max Verstappen mellett, valamint ahogy senki más, úgy ő sem tudhatja, hogy mire lesz képes majd a Honda. Kockáztatott, vagy bejön, vagy nem” – nyilatkozta a brazil a Globo kérdésére.

Verstappenről (és az őt körülvevőkről) korábbi csapattársa, Carlos Sainz sem mondott túl sok jót, amikor a holland eligazolt mellőle a Toro Rossóból, illetve Ricciardo távozása óta is lehetett arról olvasni, hogy a fiatal beleszólhat abba, hogy ki legyen a csapattársa – éppen Sainz érkezését vétózná meg a hírek szerint.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: