DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Villeneuve szerint Ricciardónak bejöhet a Renault-ra váltás

1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve nem igazán érti a kétkedőket, szerinte Daniel Ricciardo egyáltalán nem hozott rossz döntést azzal, hogy a Renault-hoz igazolt 2019-re.

Sokakat minimum meglepett a hír, amikor Daniel Ricciardo bejelentette, a szezon végén távozik a Red Bulltól és a Renault versenyzője lesz. Ugyancsak nagy azoknak a tábora, akik úgy vélik, az ausztrál nem hozott jó döntést, sőt, ugyanis hiába beszélünk gyári csapatról, a franciák bár fejlődnek, még mindig nagyon messze vannak attól, hogy igazán vonzó célpont legyenek egy ilyen kaliberű versenyző számára.

Jacques Villeneuve nem tartozik ebbe a csoportba, 1997 világbajnoka szerint teljesen érthető ez a döntés Ricciardo részéről.

00118009_907



„Erről beszélek már egy hónapja, de senki nem hitt nekem” - mondja a kanadai hazája sportlapjának, a Journal de Montrealnak. „Mindenki azt hitte, maradni fog a Renault-nál, de nagyszerű hír, hogy váltott, elvégre mégiscsak egy gyári csapatról beszélünk, óriási forrásokkal. A Red Bull és a Honda együttműködése egyáltalán nem ígér biztos előrelépést, ráadásul a csapatnál úgyis minden Max Verstappen körül forog, ugyanis mindenki rá koncentrál.”

Azzal kapcsolatban, hogy ki lesz Ricciardo utódja az energiaitalosoknál, még nincs hír, ráadásul azt pletykálják, hogy komoly súllyal esik a latba Max Verstappen és az őt képviselők szava is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: