DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Renault: Ricciardo megszerzése jó bizonyíték

A francia gyári istálló fejlődésének legékesebb bizonyítéka a többszörös futamgyőztes Daniel Ricciardo leigazolása. Így gondolja a Renault ügyvezető igazgatója, aki jövőre még többet akar.

A pilótapiac egyik legkapósabb versenyzője volt az elmúlt hónapokban Daniel Ricciardo, bár eredeti álma nem valósult meg, mert ugyan szóba hozták a Ferrarival és a Mercedesszel is, ő maga is elismerte nemrég, hogy valószínűleg a jelenlegi két legjobb istállónál nem lesz számára hely.

A Mercedes végleg ki is esett a körből a Német Nagydíj hétvégéjén, ahol Lewis Hamilton és Valtteri Bottas kontraktusát is meghosszabbították. Bár mindenki arra számított, hogy a Red Bullnál marad a rutinos ausztrál, tudni lehetett, hogy más csapatok is érdeklődnek iránta.

Pénteken aztán robbant a meglepetés bombája, hivatalosan bejelentették, hogy Ricciardo öt év után elhagyja az energiaitalos istállót és a Renault gyári csapatához igazol. Első hallásra visszalépésnek tűnik a csapatváltás több szakember számára is. Van, aki szerint egyszerűen beleunt abba, hogy a Red Bull sokkal inkább Max Verstappent favorizálja, ám vannak, akik úgy gondolják, tart a Red Bull-Honda házasság zátonyra futásától.

Ricciardo jövőre, már a mögötte levő sárga autót fogja vezetni


A Renault-nál nagy fogásnak könyvelik el Daniel Ricciardo megszerzését. Tény, hogy a gyári istálló ugyan még messze van a három topcsapattól, de az elmúlt két és fél évben megkérdőjelezhetetlenül tört előre a rangsorban. A 2016-os visszatérés óta lépésről lépésre halad felfelé a franciák gyári csapata, idén reális cél a negyedik hely megszerzése.

Mit jelent nekik a hétszeres futamgyőztes leigazolása? „Daniel szerződtetése tovább növeli elszántságunkat, hogy még jobban fejlődjünk és megközelítsük a közvetlen élmezőnyt. Ugyanakkor kiváló visszajelzés az elmúlt két és fél szezon során végzett munkánkról” – nyilatkozta Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezető igazgatója.

„Daniel kétségtelenül nagy tehetsége és karizmája óriási bónuszt jelent a csapatnak és az eddigi munka remek bizonyítéka. Viszonoznunk kell belénk vetett bizalmát és a lehető legjobb autót rendelkezésére bocsátanunk. Egyre inkább bővülő csapatunknál üdvözölhetjük őt” – tette hozzá Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: