DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen válthatja Alonsót a McLarennél

A McLaren Formula-1-es csapata tárt karokkal várná Kimi Raikkönent, amennyiben a Ferrari valóban Charles Leclerc-t ültetné be Sebastian Vettel mellé a következő szezonban.

A wokingiaknak szüksége van egy B tervre, amennyiben Fernando Alonso arról tájékoztatná a csapatot, hogy jövőre már nem kíván az F1-ben szerepelni, s úgy tűnik, a McLaren rajta is van az ügyön, hiszen nemrég Daniel Ricciardóval boronálták össze őket, most pedig Kimi Raikkönen neve merült fel Alonso lehetséges utódjaként.

A spanyol zsinórban harmadszor esett ki a Francia Nagydíjon, ezért valószínűleg rendkívül frusztrált, ráadásul a Renault-motor sem hozta meg a várt előrelépést a csapat számára. Könnyen lehet, hogy Alonso az IndyCarban fogja folytatni a pályafutását, ami felé a McLaren is kacsingat, így előfordulhat, hogy marad a csapatnál a kétszeres világbajnok pilóta, de már nem az F1-ben fog indulni.

Jövőre visszatér a McLarenhez Raikkönen?


A legfrissebb információk szerint a finn pilóta a McLaren fő célpontja 2019-re, amennyiben Alonso hátat fordítana az F1-nek. Raikkönen 2002 és 2006 között versenyzett a McLarennél, 2003-ban és 2005-ben pedig a világbajnoki cím megnyerésére is volt esélye. Charles Leclerc fantasztikusan teljesít idén a Sauber színeiben, így a Ferrari árgus szemekkel figyeli őt, hogy esetleg jövőre már az olaszoknál versenyezzen.

Azonban nem csak Fernando Alonso jövője kérdéses a McLarennél, ugyanis Stoffel Vandoorne ülése sincs biztonságban. Helyére a 18 éves Lando Norris érkezhet, aki jelenleg az F2-ben versenyez, így teljesen kicserélődhet a wokingiak pilótapárosa a következő évre. Amennyiben Norris valóban lehetőséget kapna, a McLarennek szüksége lesz egy tapasztalt pilótára, mint amilyen Kimi Raikkönen, ami nem is tűnik lehetetlennek a versenyző és a csapat múltját tekintve, de Alonso után alighanem Raikkönen 10 millió Fontra becsült fizetése sem vágná földhöz az istállót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: