DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas eddig teljesíti a Mercedes elvárásait

Valtteri Bottas az Ausztrál Nagydíjat leszámítva nagyon jól szerepel a címvédő alakulatnál: többször nyerhetett volna, és úgy érzi, jó úton halad felé, hogy továbbra is a Mercedesnél maradhasson.

Három második pozíció fűződik a finn pilóta nevéhez az elmúlt öt versenyhétvégéből. Kínában és Bakuban is nagyon közel járt a győzelemhez, de előbbi futamon a Red Bull, utóbbin pedig a balszerencse állt Bottas útjába.

A Mercedes versenyzője folyamatosan egyeztet alakulatával, és próbálja kivívni az újabb szerződését: „Beszéltünk a csapattal és mindkét részről javulást vártunk egymástól az előző évhez képest. Ez lesz a második szezonom velük, és a lényeg, hogy mindenhol jó legyen a tempóm.”

 bottas-a-celokrol-2018



Bottas eredményeit nézve valóban remekel, és ott folytatta 2018-at, ahol a 2017-es esztendőt befejezte. Ezt ő is érzi: „Eddig teljesítettem a célokat a csapattal, és saját magammal szemben is, de nincsen konkrét szám, amit akarunk. Abban egyeztünk meg, hogy javulást szeretnénk látni a részemről, azokat a dolgokat alkalmazva, amit az elmúlt évben tanultam.”

A német alakulattal egyelőre még nem sikerült megegyeznie a finnek: „Természetesen szeretném tudni, mindenek előtt a csapattal maradnék, és a célom a hosszú távú szerződés. Az is jó lenne, ha Lewis is maradna, mert élvezem a közös munkát vele. Tény, hogy ő már négy bajnoki címnél jár, míg én nullánál, ez pedig arra késztet, hogy még keményebben próbálkozzak.”

„De mindenképp a csapattal szeretnék maradni, bárki is a csapattársam. Jól tudunk együtt dolgozni, ezért jobb lenne, ha Lewis is maradna” - zárt Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: