DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Red Bullt lenyűgözték Ricciardo előzései

Mondhatni, hogy meglepetés győzelem született a hétvégén Kínában: a Red Bull remekül használta ki a biztonsági autós fázist, de Ricciardóéknak is hozzá kellett tenniük a magukét a sikerhez.

Az ausztrál pilóta ugyan előnyben volt a többiekhez képest a gumik miatt, mégsem vehető el tőle, hogy rendkívül látványos előzésekkel verekedte fel magát egészen az első helyig a Kínai Nagydíjon.

Christian Horner nem győzte dicsérni a futam után az ausztrál pilótát: „Most már nagyon összetett versenyző. Élete formájában van, de ez az elmúlt néhány évre is elmondható. Kiegyensúlyozottság, tapasztalat és jó tempó jellemzi.”

„Ő az egyik legjobb versenyző, ha előzésről van szó, és az ítélőképessége kifogástalan, ha fel kell mérni az autók közötti távolságot, a megfelelő féktávot, és beszúrási lehetőséget” - folytatta a Red Bull csapatfőnöke pilótájának magasztalását.

 horner-ricciardorol-2018_1



Hornerben Ricciardo címvédő elleni manővere maradt meg a leginkább: „Daniel haláli módon vitte véghez a versenyen az előzéseket. Volt egy manővere Lewis Hamiltonnal szemben a 14-es kanyarban, ahol nagyon messziről szúrt be neki, de végül sikerült megcsinálnia.”

Ricciardónak még mindig nincs szerződése a 2019-es szezonra, és többen szóba hozták nevét a Ferrarival. Horner reméli, hogy a jelenlegi teljesítmény és az olaszok néhány érdekes döntése meggyőzi az ausztrált a maradásról: „Nézzük meg Kimi taktikáját. Én egyáltalán nem értettem azt a stratégiát. Úgy gondolom, hogy Daniel elégedett ebben a környezetben. Ha olyan autót tudunk biztosítani, mint vasárnap, miért akarna menni máshová?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: