DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Magnussen: Nem mindenhol lesz nehéz előzni

A 2017-es szezonnyitóhoz hasonlóan a 2018-as első futam sem hozott sok előzést. Kevin Magnussen szerint a pályák karakterisztikája is hatalmas szerepet játszik a helycserék számában.

A melbourne-i pálya alapvetően nem arról híres, hogy könnyű lenne előzni rajta. Ennek megfelelően nem is történt sok helycsere a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon: főleg a hibáknak és a taktikának köszönhetően mentek el a pilóták egymás mellett.

Lewis Hamilton a biztonsági autós fázis után Sebastian Vettel mögé került, de nem tudott elmenni a német mellett. A brit leírása szerint az autók úgy viselkedtek, mintha a mágnes két azonos pólusát akarnánk egymáshoz közelíteni.

 magnussen-az-elozesekrol-2018



A Haas versenyzője, Kevin Magnussen szerint a következő versenyhétvégén már sokkal izgalmasabb futamot láthatunk: „Bahrein sokkal jobb pálya lesz előzés szempontjából, mint Ausztrália. Nem hiszem, hogy itt annyi negatív kommentünk lesz az unalmas verseny miatt, mert ez a helyszín sokkal inkább alkalmas a versenyzésre és a helycserékre. Biztos vagyok benne, hogy izgalmas futamunk lesz.”

A dán pilóta azt is elárulta, milyen helyszíneken szerez versenyezni: „Én olyan pályákat preferálok, ahol nincs sok bukótér. Ez azért jó, mert több a kihívás, és kevesebb a hibázási lehetőség. Bahrein is ilyen, ahol jó lehetőségek adódnak az előzésre és a szoros versenyzésre.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: