DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Raikkönen: Ennél kisebb különbséget akartunk

Lewis Hamilton óriási kört ment a Mercedesszel az Ausztrál Nagydíj időmérőjén. Kimi Raikkönen második ideje jó hat tizeddel volt lassabb a briténél, amin a finn is meglepődött egy kissé.

Pályacsúccsal verte a mezőnyt a címvédő a szezonzáró kvalifikációján, a Mercedes azonban nem szerzett első sort, mivel Valtteri Bottas hibázott a Q2-ben, így az utolsó szakaszban el sem tudott indulni. Mindenesetre a különbség biztató lehet a németeknek, és kevésbé az a riválisoknak.

Kimi Raikkönen csapattársa előtt végzett másodikként, de így is 664 ezred másodpercet kapott a pole-pozíciós Lewis Hamiltontól. A finn sem érti ezt a differenciát: „Ha megnézzük a különbségeket, nagyobbak, mint amit akarunk, de még mindig nem ez a reális a körülmények miatt. Még várnunk kell egy következő edzésre. Többé-kevésbé minden rendben ment, hibáztam egyet a Q2-ben, így egy kifutás ment a kukába, de nem volt olyan rossz érzésem az autóban.”

 raikkonen-az-idomerorol-2018



„Egyes területeken viszont lehetnénk kicsit jobbak. Megpróbálunk jó munkát végezni vasárnap, és meglátjuk, mit tudunk elérni. Nyilván annyira közel szeretnénk lenni az elejéhez, amennyire csak lehetséges, de ez nem garancia semmire. Bármi, ami eddig történt, nem generál különbséget holnapra” - magyarázta a finn pilóta a célokat.

„Megpróbálunk jó versenyt futni. Egy kissé az ismeretlenben tapogatózunk, mivel ez lesz az első futam, így a saját dolgunkra fogunk koncentrálni, és remélhetőleg jó eredménnyel távozhatunk” - zárta nyilatkozatát Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: