DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez: Simán gyenge a Force India

A téli tesztek után előre sejteni lehetett, hogy a Force India egyelőre nem igazán veheti fel a versenyt a negyedik helyért, de mexikói pilótája szerint a helyzet rosszabb, mint hitték.

Sem a téli tesztelések során, sem a szabadedzéseken nem villogott a rózsaszín istálló, így nagyon vérmes reményeik nem is lehettek az időmérővel kapcsolatban. Az elmúlt két esztendőben zsinórban kétszer szerezték meg a csodálatos negyedik helyet a konstruktőrök bajnokságában, idén ehhez nagyon rögös út vezethet. Nagyon bíztak az új fejlesztésekben, de egyelőre nem sikerült feljebb lépniük.

Sergio Perez igencsak csalódottan vette tudomásul az időmérős eredményét Ausztráliában. A mexikói simán esett ki a Q2-ben, ahogy csapattársa, Esteban Ocon is. Nem is keres mentségeket a rutinos pilóta a teljesítményre, szerinte egyszerűen nem versenyképesek jelenleg.

Perez elismerte, hogy jelenleg itt tartanak


A tavalyi évhez képest, a jelek szerint a McLaren, a Renault, de még a Haas is az indiai istálló elé ugrott az erősorrendben, jobban sikerültek a fejlesztéseik. Perez kénytelen vasárnap a 13. helyről rajtolni (ha Bottas nem kerül hátrébb például váltócsere miatt) és egyáltalán nem boldog, mivel „pokoli jó köre” is csak erre volt elég.

„Soha nem lehetsz boldog egy tizenharmadik hellyel. Főleg így, hogy egy pokoli jó kört raktam össze, de ez jelenleg sajnos nem elég. Semmi sem ment tönkre, a teljesítményt is kihoztuk az autóból, egyszerűen itt tart jelenleg a versenyautónk. Remélem, hogy képesek leszünk fejlődni és újra közel kerülni az élmezőnyhöz” – nyilatkozta csalódottan Sergio Perez.

„Úgy vélem, a súlyelosztásunk sincs rendben. Valószínűleg kevesebb a leszorítóerőnk, mint a többi csapatnak. De ez egy hosszú szezon és hiszek a csapatban. Szerintem feljebb tudunk lépni, Melbourne-ben ilyen helyzetbe kerültünk, de Abu Dhabiig nagyon hosszú az év” – tette hozzá a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: