DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ocon nagy javulást vár az új fejlesztésektől

Esteban Ocon 2018-ban már úgy vághat neki egy Ausztrál Nagydíjnak, hogy nem teljesen új számára minden. A francia versenyző bízik benne, hogy a tesztekhez képest is előrelépnek valamelyest.

Nem alakult a legjobban az idei előszezon a Force India számára. Sergio Perez arról fejtette ki véleményét a tesztek után, hogymár nem ők vezetik a középmezőnyt a három nagycsapat után. 

A tempó az, ami hiányzott igazán Barcelonában a tavaly negyedik helyen végzett istállónál, így Esteban Ocon is úgy gondolja, közelebb kerültek hozzájuk a riválisok a szezonnyitóra: „Minden egyes pontot meg kell szereznünk, amit csak tudunk, mert nagyon szoros lesz a középmezőny, így minden helyezés különbséget generálhat.”

„A célunk a Q3-ba kerülés, és az, hogy sok ponttal távozzunk. Amíg nem lépünk pályára, nem tudjuk, ki és hol tart, de reméljük, mi nem állunk rosszul. Nem becsülünk alá senkit, de nem is ijedhetünk meg a többiektől. Tudjuk, mire vagyunk képesek” – folytatta a francia versenyző a Force India célkitűzéseivel.

 ocon-a-forceindia-fejlesztesirol-2018



Ocon, aki első versenyén pontot tudott szerezni a Force Indiánál, reméli, hogy a tavalyi tapasztalataiból profitálhat 2018-ban: „Jó visszatérni Melbourne-be. Mivel tavaly ezt a hétvégét egyszer már végigcsináltam, most könnyebb dolgom lesz, mert tudom, mi fog történni és a teljesítményemre koncentrálhatok.”

A francia pilóta bízik csapata újításban: „Új fejlesztési csomagot hoztunk az autóra, és biztosak vagyunk benne, hogy ez javulást eredményezhet. A tesztelés az új modell megértéséről szólt, de holnaptól már azt is megtapasztalhatjuk, hol állunk valójában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: