DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„A Mercedes másodhegedűsnek akarja Bottast”

Első évében Valtteri Bottas nem tudta felvenni a kesztyűt Lewis Hamiltonnal szemben. Jolyon Palmer szerint a Mercedes elégedett azzal, hogy a finn segíti a britet a bajnoki címért folytatott harcban.

Jolyon Palmer 2017-ben még a Renault pilótája volt, de idén már más szerepkörben fogjuk látni az F1-es paddockban. A brit ex-versenyző a Mercedes pilótáinak csapaton belül elfoglalt helyzetéről beszélt a BBC rádiójában.

A címvédő alakulat esetét a legfőbb riválisukéhoz hasonlította Palmer: „Nagyon hasonló a helyzet, mint a Ferrarinál, ahol Sebastian Vettel az első számú pilóta, - akár hivatalos, akár nem - aki támogatta Kimi Raikkönen maradását.”

„Amikor egy ilyen szituáció van a csapatban, hogy van egy első számú versenyző, természetes, hogy nem akarják ugyanolyan gyorsnak a másik srácot. Igaz, neki is nagy küzdőnek kell lennie, aki segít a bajnoki címért folytatott harcban” - magyarázta a brit a Mercedesen belüli helyzetet.

 palmer-bottasekrol-2018



A BBC szakkommentátorát a pilóták jövőjéről is kérdezték: „Hamiltonnak és Bottasnak is lejár a szerződése év végén, de nem hinném, hogy Lewisnak aggódnia kellene egy kicsit is, mert ő igazából bárhová szerződhetne. Abban pedig biztos vagyok, ha a Mercedes gyors lesz, akkor maradni szeretne náluk.”

Hamilton is tett már hasonló nyilatkozatot, és Palmer is úgy gondolja, hogy a Mercedes klasszisa csak egy dologra fog koncentrálni: „Nem fog gondolkodni azon, hogy ki a csapattársa. Ő egy négyszeres világbajnok, aki év végén már az ötödik címet is bezsebelheti. Nagyon sok önbizalma van, hatalmas tehetsége, és emiatt ez nem is számít.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: