DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Nem a téli vb-cím a lényeg

Eric Boullier, Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne is elégedetten nyilatkozott a csütörtöki tesztnapról, szerintük jó úton járnak az autóval - egyelőre nem az időkkel foglalkoznak, jövő héten versenytávokat futnak majd.

Kiváló napot teljesített csütörtökön a McLaren, a wokingi istálló futotta a legtöbb kört a tesztnap során, ráadásul Stoffel Vandoorne sokáig vezette is a táblázatot. Ez utóbbi nem nagyon számít még a csapat szerint, előbbiről viszont mindenki elégedetten nyilatkozott. 

"Örülök, hogy végre végig tudtunk csinálni egy teljes programot és követni tudtuk a tervet, mert így értékes adatokat gyűjtöttünk. A 'téli világbajnoki cím' az időket tekintve nem érdekes, a fontos az, hogy minél több kilométert tegyünk meg és minél többet tanuljunk, a csütörtöki teljesítményünkkel pedig elégedettek vagyunk. A második teszthéten a versenytávok futása és a bokszkiállások gyakorlása lesz előtérben, utóbbira nagyobb figyelmet fordítunk idén" - mondta Eric Boullier, versenyigazgató.

mclaren_4



"Az autó egész nap tökéletesen működött, érdekes etapokat futottunk és változtattunk a beállításokon. Folyamatosan fedezünk fel dolgokat a csomagunkkal kapcsolatosan, mert a Renault-motor teljesen ismeretlen volt számunkra. Nagyon produktív napunk volt" - értékelt Fernando Alonso, aki délután ülhetett be a McLarenbe.

"Miután felszáradt a pálya, elég jó etapokat teljesítettem, sok mindent kipróbáltunk, próbáltuk megérteni, hogy hogyan dolgozik a csomag és pozitívak az érzéseim. Száztíz kört tettem meg csütörtökön és erre elég régóta nem voltunk képesek" - tette hozzá a nap második legjobb idejét produkáló Stoffel Vandoorne.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: