DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamiltonnak tetszik az új Mercedes

Megkezdődött a téli tesztelési időszak, Lewis Hamilton is pályára vitte új rakétáját. Az első benyomása pozitív idei autójáról, de azért akadt egy komoly problémája, amiért alaposan le is maradt.

A hétfői nap végén a hetedik legjobb idő állt Lewis Hamilton neve mellett a barcelonai tesztelésen, ám mivel Fernando Alonso legjobb idejét utólag elvették pályalevágás miatt, így végül a világbajnoki címvédő a hatodik pozícióban végzett. Közel két teljes másodpercet kapott azonos gumikeveréken csapattársától, ám ebben külső tényezők is szerepet játszottak.

A Mercedes tesztprogramja hasonlóan kezdődött, mint tavaly, a feladatokat megosztva kezdte a tesztelést a két pilóta. Valtteri Bottas délelőtt, Lewis Hamilton pedig délután körözött. Leginkább az aerodinamikával és az abroncsokkal kapcsolatos adatokat igyekeztek gyűjteni, ám utóbbiban nem sok hasznos dolgot sikerült elérni.

Hamiltonnak csak 25 kör jutott hétfőn


Délutánra tovább hűlt az idő, az aszfalt hőmérséklete tíz fok alá esett, a levegő pedig alig volt hat fokos. Ez lehetetlenné teszi, hogy a gumikat megfelelő hőmérsékleti tartományba hozzák, ez nem is sikerült Hamiltonnak. Így egyrészt leggyorsabb körének ideje is gyenge, másrészt nagyon kevés adatot lehet gyűjteni az abroncsok viselkedéséről. Ehhez még jött délután az eső is.

„Három hónapos szünet után remek érzés újra az autóban ülni. Sajnos azonban a rossz idő megakadályozott minket abban, hogy több kört tehessünk meg. Délután a pálya nagyon lehűlt, így nehéz volt a gumikat megfelelő hőmérsékletre hevíteni. Ilyen hőmérsékleti viszonyok között nem működnek jól, így az abroncsokról nem igazán tudtam meg semmit” – nyilatkozta Lewis Hamilton az első tesztnapot követően.

„Annyira rosszak voltak a körülmények, hogy esélyem sem volt igazán nyomni az autóval és nagy sebességgel körözni. Nehéz még elemeznem az autót, mert nem vezettem még eleget ehhez, de az első érzéseim és tapasztalataim így is nagyon jók” – tette hozzá az eddig mindössze 25 kört megtevő Hamilton, aki kedden szintén megosztja a feladatokat Valtteri Bottasszal.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: