DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Élénk érdeklődés a McLaren iránt

A Hondával való rendkívül sikertelen házasság a szponzorokat is elriasztotta a wokingi istállótól. A megújulás azonban pénzügyi megerősödést is hoz magával, egyre inkább a középpontba kerül a McLaren.

Több, erős támogatót is leakasztott már 2018-ra a McLaren, ami azért is nagyon fontos, mert az előző három évad hondázása alatt számos komoly szponzor fordított hátat a patinás istállónak és lépett inkább mással szövetségre. A japánokkal való szakítás és a Renault-val történt megállapodásnak hála azonban a folyamat alaposan visszafordult.

Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne csapata már eddig is bejelentett tőkeerős, komoly támogatókat, a feladat második fele pedig nemsokára következik. A perspektíva ugyanis szépnek ígérkezik, ám több olyan szponzor is lesben áll a csapat körül, akik csak arra várnak, hogy lássák, milyen teljesítményre képes a pályán is a megújult autó.

Az istálló vezetése további megállapodások megkötését tervezi még a melbourne-i idénynyitó előtt. A további szövetségek pedig annak függvényei, hogy a McLaren-Renault valóban jelentősen előrébb került-e a rangsorban, erre viszont csak a pályán tudnak választ adni a közeljövőben.

A legtöbbet a pályán nyújtott teljesítmény nyom majd a latban


„Üzleti szempontból minden kitűnően alakul. Bejelentettük partneri viszonyunkat a Dell-lel, ezzel már három komoly támogatónk van. A szezon rajtja előtt további egy vagy két, nagy fajsúlyú bejelentésre készülünk” – nyilatkozta Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója.

„Az év kezdete kicsit lelassít mindent, de sosem állunk le. Továbbra is élénk az érdeklődés a csapat körül, ha pedig végre pályára gurulunk, az szintén segíteni fog ebben, mivel többen is vannak, akik érthetően szeretnék látni, hogyan teljesítünk” – tette hozzá az amerikai szakember.

„Szponzorok tekintetében a három-négy évvel ezelőtti szintre szeretnénk újra eljutni. Világbajnoki kilencedik helyezettként nem könnyű eladni magunkat, de a pályán gyorsan bizonyíthatjuk majd, hogy már nem a kilencedik hely környékén kell minket keresni, erre pedig tovább építkezhetünk”.

„Más téren is ki akarunk tűnni. A Saubert az Alfa Romeo miatt nem tudhatjuk, hogyan fog kinézni, de valószínűleg a mi csapatunk tér majd el a leginkább a tavalyihoz képest” – tekintett előre Brown.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: