DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sauber: Már nem függünk sokáig a Ferraritól

A Sauber megállapodást kötött az Alfa Romeóval, és ezúttal tisztázták, mik a jövőbeli terveik az olasz gyártóval. Úgy tűnik, a Ferrarival szeretnék előbb-utóbb teljesen megszakítani a kapcsolatot.

Idén még profitálhatnak a maranellói erőforrás erejéből, de idővel erről le kell majd mondaniuk. A svájci gárda csapatfőnöke legalábbis arról beszélt, hogy a megállapodás az Alfa Romeóval a Ferraritól való elszakadást is jelentheti.

Vasseur szerint fokozatosan kell leépíteni a kapcsolatot a maranellóiakkal: „A cég vezetői teljes mértékben Alfa Romeo csapatot szeretnének. Ennek ellenére a motort jelenleg még a Ferrarira bízzák. A cél tehát nem az, hogy a Ferrari fiókcsapata, hanem az, hogy az Alfa A-csapata legyünk. Még mindig lesz egy kisebb kapocs velük a versenyzők és a nevelés miatt.”

 vasseur-az-alfa-romeo-kapcsolatrol-2018



Bár jelenleg is van egy ellenpélda, a francia csapatvezető úgy véli, egy nem gyári alakulatot nagyon nehéz önerőből a siker útjára terelni: „Személy szerint én nem látom, hogy egy privát csapat hosszú ideig fenn tudna maradni az F1-ben. Lehet, hogy lenne egy vagy két jó szezonjuk, mint a Force Indiának, de ha egy kicsi gond fel is merül, az mindent megváltoztathat.”

„A kapcsolat az Alfa Romeóval stabilizálni fogja a csapatot. Az új személyzet első tagjai november elsején kezdték meg a munkát. A többiek majd lépésről lépésre fognak csatlakozni, de úgy gondolom, hogy belőlük a szezon második felében profitálhatunk majd” - zárta gondolatait Vasseur azzal, mit vár el az Alfa Romeo kapcsolattól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: