DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brown: Alonso sosem adott nekünk ultimátumot

2017 szeptemberében sokakban megfogalmazódott, hogy a McLaren a kétszeres világbajnok nyomására szakított a Hondával. A wokingiak vezetősége ezt akkor és most is tagadta.

A McLaren 2017 őszén elégelte meg az eredménytelenséget, és szakított a Hondával. A Renault-val állapodtak meg, így idén már a franciák fogják szállítani nekik a motorokat. Az elválás egyébként nem haraggal történt a gyártó és a csapat között, és azt sem zárták ki egyik részről sem, hogy a jövőben együtt dolgozzanak.

Fernando Alonso sokszor hangoztatta, hogy a Honda miatt vannak hátrányban, de Zak Brown leszögezte, a spanyolnak nem volt köze a végső döntéshez: „Gyakran hallottam szezon közben olyanokat, hogy 'Alonso ultimátumot adott a McLarennek'. Szeretnék mindenkit biztosítani róla, hogy sosem történt ilyen. Ő csupán azt akarta, hogy ismét versenyképessé váljunk.”

 brown-alonso-nem-adott-ultimatomot-2018



A McLaren vezérigazgatója azt is el tudja képelni, hogy Alonso váltás nélkül sem hagyta volna ott csapatát: „Úgy gondolom, hogy akkor is maradt volna, ha a Hondával egy kicsit versenyképesebbek tudunk lenni. Azt hiszem befizetett volna egy ilyen forgatókönyvre.”

„Nem tettünk neki semmilyen ígéreteket, de nyilván szeretnénk visszakerülni az élmezőnybe. Ezt ő is tudja, és azzal is tisztában van, mire vagyunk képesek” - folytatta az amerikai szakember.

Brown a következők miatt is tartja rendkívül értékesnek Alonsót: „Nagyon élvezi, hogy nálunk lehet, tudja motiválni a többieket. Amikor belép a garázsba, szinte mindenki egy kicsit jobban odateszi magát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: