DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

McLaren: Nem Alonso miatt távozott a Honda

A spanyol pilóta néha új szintre emelte a japánokkal szemben megütött kritikus hangnemet, ám a wokingi F1-es alakulat vezérigazgatója cáfolta, hogy kétszeres bajnok járult volna hozzá a motorpartnerükkel történő szakításhoz.

A McLaren néhány hete már azon dolgozik, hogy alaposan megágyazzon a Renault 2018-as érkezésének - a franciák motorjaitól nagyon sokat várnak Wokingban, hiszen idén két futamgyőzelemig jutottak a Red Bull-lal, így jövőre ki fog derülni, hogy a csapat vajon tényleg olyan jó karosszériával rendelkezik-e, mint azt többször hirdették az elmúlt évek során. Fernando Alonso izgatottan várja az újabb együttműködést egykori világbajnok alakulatával, ám Zak Brown cáfolta, hogy a spanyol keze lenne a Honda távozásában.



„Soha nem jött oda hozzánk, azt mondva: ’Új motorra van szükségünk’” - idézte a McLaren vezérigazgatóját az Auto Motor und Sport. „Fernando csak tudni szerette volna, hogy mik a terveink azt illetően, hogy egy lépéssel közelebb kerüljünk az előttünk állókhoz.” Az amerikai hozzátette, 2018-tól nem lehet kifogásuk az eredmények elmaradása esetén. „Rengeteg olyan tehetséges munkatársunk van, akiket más csapatok is szívesen látnának. Egészséges környezetet kell kialakítanunk.”

A Honda távozása miatt a McLarennek mélyen a zsebébe kell nyúlnia, eddig ugyanis a japánok 100 millió euróval járultak hozzá az istálló éves költségvetéséhez, most viszont fizetniük kell a motorokért a Renault-nak. „Remek részvényeseink vannak, akik a csapat teljesítményét helyezik előre. És nagyon sok pénzünk van a bankban. Az egész olyan, mint egy új kezdet, és mindenünk megvan ahhoz, hogy versenyképesek legyünk.”

Az amerikai hozzátette, a többi Renault-motoros csapat előnyben lehet velük szemben jövőre. „Az élen álló srácok nagyon gyorsak, ezért csúcsteljesítményre van szükségünk. Dobogós helyezésben reménykedünk, de ha ez lenne a célunk, és csak negyedik helyen végeznénk, csalódottak lennénk. Viszont évekre visszamenőleg ez lenne a legjobb eredményünk. Képesek leszünk-e bajnoki címet nyerni jövőre? Túl nagy kockázat rejlik abban, ha magasra helyezed a lécet. Viszont jártunk már a motorgyárban, és elégedettek vagyunk a látottakkal” - mondta Brown a Renault-nál tett látogatásukról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: