DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLaren teljesítheti a rajongók akaratát

Számtalan ikonikus festése volt már az elmúlt évtizedekben a wokingi istállónak, idén is merőben más színt választott. Az Indy 500-as részvétel óta azonban mindenki kedvence lett a különleges sárga.

Még a kezdetekkor használta a McLaren a „papaja-sárga” színt autóin, idén pedig Fernando Alonso hozta vissza a köztudatba, amikor is az Andretti Autosport által felkészített McLaren-Hondával indult az indianapolisi 500 mérföldes versenyen egy ilyen festéssel.

A híres verseny óta lépten-nyomon találkoztak olyan szurkolókkal, akik arra próbálták rábeszélni Zak Brownt és Eric Boullier-t, hogy a Formula-1-es istállónál is térjenek vissza ehhez a régi színvilághoz. 2017-ben a narancssárga-fekete változat mellett döntöttek, de a francia csapatfőnök elismerte, nagyon erősen gondolkodóba estek a jövő év tekintetében.

A McLaren visszatér a papaja-sárgához 2018-ban?


„Komolyan fontolgatjuk a papaja-sárgát, nagyon is lehetséges, hogy jövőre váltunk” – reagált a felvetésre Eric Boullier. Már csak azért is logikus lépés lenne a színvilágbeli irányváltás is, mert az idei, elátkozott esztendőt vélhetően minden téren maguk mögött szeretnék hagyni a patinás istállónál. Az elmúlt évtizedekben a McLaren jellemzője volt a piros-fehér, később pedig a szürke-fekete festés is.

Boullier már korábban elmondta, hogy a Renault-motor beintegrálása a karosszériába tökéletesen sikerült, most már a fejlesztésre és a teljesítmény javítására összpontosíthatnak. „A változások a csapat minden tagját motiválják, alig várja a McLaren, hogy Melbourne-ben lehessünk” – tette hozzá a csapatfőnök.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: