DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: 20-30 lóerő hátrányt simán behoz az autónk

Max Verstappen a legtöbb szakértő szerint a jövő évad egyik világbajnoki esélyese. A holland tudja, miben kell a Red Bullnak javulnia, hogy ez meg is valósulhasson, de elégedett az iránnyal.

A 20 éves holland pilóta teljes mértékben bízik csapatában, hogy 2018-ban ezúttal nem kezd majd gyengén az istálló és azonnal a legjobb helyezésekért harcolhat. Ez egyben azt is jelentheti, ismerve a bikák évközi fejlesztési képességeit, hogy a jövő évadban már a világbajnoki címért szeretne csatázni.

Az idei szezon előtt is bajnoki esélyesnek kiáltották ki a Red Bull versenyautóját, de mind az aerodinamika, mind a megbízhatóság sok bosszúságot okozott Daniel Ricciardónak és Max Verstappennek. Adrian Newey ugyan gyorsan orvosolta a karosszéria félretervezését, ám a Renault-erőforrás megbízhatósági gondjai rendre előbukkantak.

„A csomag egésze még mindig nem a legjobb, de személy szerint nekem az autó a legfontosabb. Természetesen bárki nyerhet világbajnoki címet egy rettentő erős motorral, de remélem, a mi erőforrásunk sem lesz sokkal lemaradva. Egy kis hátrányt ugyanis az autó behoz, azzal pedig versenyt nyerhetünk. 20-30 lóerő lemaradást még kiegyenlít az autónk” – nyilatkozta Max Verstappen. Még Sebastian Vettel idején úgyszintén a karosszéria volt a nyerő a bikáknál, akkor sem a francia erőforrás volt a siker igazi kulcsa, a Ferrari és a Mercedes akkor is nyers erőben gyorsabb volt.

A Red Bull az évtized elején is behozott húsz lóerő lemaradást az aerodinamikával, ahogy most is


„Nagyon bízom abban, hogy már az év elejétől sokkal jobb autónk lesz, mint idén volt. A szabályok nemigen változnak jövőre, kevesebb a kockázat. Az év elejétől nekem voltak inkább gondjaim, mostanában pedig Danielnek akadnak problémái a megbízhatósággal. Ha ezt ki tudnánk küszöbölni, sokkal jobbak lennénk” – tette hozzá a fiatal holland.

„Még most sem tartunk ott, ahol terveztük, rengeteg pontot vesztettem korábban, két győzelem után is csak hatodik vagyok az összetettben. Bár végül is majdnem mindegy, hogy a végén valaki második vagy hatodik, ha nem első” – zárta gondolatait Verstappen, aki jövőre már az első helyre tör az év elejétől.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: