DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Pirelli szerint is jobb a Ferrari

Régen voltak már izgalmak a Formula-1-ben több csapat között az első helyekért, idén azonban a Ferrari felzárkózott a Mercedesre. A gumiszállító szerint a hétvégén nem kérdés, hogy a Scuderia győz.

A nyári szünetben Sebastian Vettel még 14 pontos előnnyel rendelkezett Lewis Hamiltonnal szemben, ám a brit ász azóta megfordította az állást a saját javára két győzelemmel, most már a Mercedes pilótája vezet három ponttal német riválisa előtt. Szingapúrban azonban, ahogy azt már több szakértő is hangsúlyozta, a négyszeres világbajnok visszaszerezheti a vezetést.

A Pirelli Formula-1-es főnöke, Marco Tronchetti Provera szerint ezen a hétvégén egyértelmű favorit a Ferrari, főleg Sebastian Vettel, mivel csapatának és saját magának is igencsak fekszik a Marina Bay-i pálya, annak karakterisztikája miatt. Két éve a Ferrarival, korábbi két évben pedig a Red Bull-lal sikerült itt futamot nyernie.

Vettelnek és a Ferrarinak is egyik kedvenc helyszíne Szingapúr


Az olasz szakember kiemelte, hogy a Pirelli továbbra is semleges a két élcsapat harcát illetően, boldog, hogy újra csata van az első helyért, mivel a Ferrari felzárkózott idén a Mercedesre. „A Ferrari nem csak simán felzárkózott, hanem bebizonyította, hogy időnként legyőzni is képes a Mercedest” – nyilatkozta Provera a Sky-nak.

„A városi pályákon a Ferrari gyorsabb, ahol a csúcssebesség kevésbé fontos. Eközben a Mercedesnek a nagy végsebességű pályákon van láthatóan némi előnye. Emiatt úgy vélem, Szingapúrban a Ferrari egy kiváló futamot teljesíthet és ezzel Vettelt visszasegítheti a világbajnokság élére” – tette hozzá a Pirelli főnöke.

Provera a F1 új vezetését is megdicsérte, szerinte a Liberty Media a marketing és média terén kiváló változásokat hozott a Formula-1-nek, ugyanakkor elismerte, hogy Bernie Ecclestone tette azzá a Formula-1-et, ami.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: