DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hova tovább, Pascal Wehrlein?

Mivel a Ferrari B-csapatot tervez kreálni a Sauberből, a Mercedes által patronált német F1-es tehetségnek egyre kevesebb lehetősége van arra, hogy ülést találjon magának 2018-ra.

Az őszbe fordulva egyre több csapatnál válik tisztává, hogy mely pilótákkal vágnak neki a következő szezon küzdelmeinek, de ahogyan az lenni szokott, a mezőny hátsó részében sokkal több a kérdőjel. Különösen igaz ez a Sauberre, amelynél egyik pilóta helye sem biztos. Még akkor sem, ha Marcus Ericsson elvben a csapat mögött álló Longbow Finance támogatását élvezi.



Csapattársa, Pascal Wehrlein a Mercedes jóvoltából versenyezhet a Saubernél, jövőjét pedig patrónusa, Toto Wolff is sötétnek látja. Az osztrák szerint a Ferrari tehetségei, Charles Leclerc vagy Antonio Giovinazzi közül valaki mindenképp lehetőséget fog kapni jövőre, amely nagyban csökkenti a német esélyeit. „Más lehetőségek után kell néznünk” - nyilatkozta a Mercedes sportigazgatója a Sky-nak.

Mint a csillagosok partnere, a Williams is felmerült lehetőségként, a grove-iak főszponzora, a Martini azonban állítólag kikötötte, hogy legalább egy 25 év feletti pilótát kell alkalmazni a csapatnál, így Wehrlein Felipe Massa esetleges búcsújával sem kaphatna lehetőséget a 18 éves Lance Stroll mellett. A Force Indiánál valószínűleg Esteban Ocon marad a helyén, s bár a Renault-nál is felmerült a neve, Wolff szerint itt nem lesz változás. „Oconnak szerződése van a következő két évre, ezért ennyi ideig Force Indiát fog vezetni.”

Ahogyan az korábban felmerült, hogy ha Sergio Perez búcsúzna Silverstone-ból, a Force India arra használná fel Wehrlein leszerződtetését, hogy olcsóbb motorokat csikarjon ki a Mercedestől. „Mindent bele kell adnia a következőkben, és együtt fogunk gondolkozni a jövőjén” - tette hozzá Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: