DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mik Alonso lehetőségei 2018-ra?

Nagy kérdése az idei szezonnak, vajon hol köt ki a spanyol a következő évadban. Soron vettük a kétszeres világbajnok klasszis lehetőségeit a száguldó cirkusz berkein belül.

Alonsónak katasztrofális szezonja van idén a McLaren-Hondával. Bár Bakuban tudott pontot szerezni, de ez a kaotikus eseményeknek is nagyban köszönhető volt. A hétvége után a spanyol elmondta, nagyon pozitív hétvégéje volt, annak ellenére, hogy csapata továbbra sem mondható versenyképes. 

A riporterek rákérdeztek: „A jövőd miatt pozitív ez a hétvége?” A spanyol 'Igen'-nel válaszolt.

1. Maradás a McLarennél

Alonso 2015-ben tért vissza a McLaren-hez. Ez az év a wokingiak számára is különleges volt, hiszen a Mercedesszel szakítottak, és az 1980-as évek után ismét összeállt a McLaren és a Honda. A csatlakozásakor Alonso a következőt nyilatkozta: „Hatalmas lelkesedéssel csatlakozom ehhez a projekthez, amiről tudom, hogy időigényes lesz, míg az eredmények jönni fognak, de ez nem probléma számomra.” Nos, azóta már tudjuk, hogy a kétszeres spanyol bajnok nem a legjobban döntött, amikor belépett ebbe a projektbe. A két és fél év alatt Alonso nem tudott az ötödik pozíciónál előrébb végezni. A spanyol nyár végéig adott haladékot a csapatnak a talpra állásra, különben tovább áll 2018-ban.

alonso-mclaren



2. Visszatérés a Ferrarihoz

Egyre többen rebesgetik Alonso visszatérését a Ferrarihoz. Kimi Raikkönen nem túl meggyőző teljesítménye, és az olaszok versenyképessége lehetségessé teheti a spanyol visszatérését a Ferrarihoz. Az olaszok pilótájaként Alonso háromszor végzett második helyen a vörösökkel, és így nem vált valóra álma, hogy a velük szerezhesse meg a hőn áhított harmadik világbajnoki címét. 2017-ben egyértelműen a bajnoki címért küzdenek, sőt Vettellel a Mercedes előtt is járnak jelenleg, ami elgondolkodtató lehet a spanyol számára. Nemrég felröppent egy hír, hogy a spanyol Sandtander bank is támogatná a Ferrari és Alonso új házasságát. A Ferrari régi vezetése, Luca di Montezemolo és Marco Mattiaci sincs már a csapatnál, és a mostani vezetők nagy becsben tartják Alonso képességeit.

alonso-ferrari-2017

3. Eligazolás a Mercedeshez

Nico Rosberg visszavonulása után rögtön szóba hozták Alonsót a Mercedesszel. A Hamilton-Alonso páros azonban az idei évre nem állhatott össze, mivel a németek Valtteri Bottas leigazolása mellett döntöttek. A finn csak egy évig marad a Mercedesnél, így lehetséges, hogy a spanyolnak még lesz alkalma egy Mercedesbe ülni. Bár Alonso és Hamilton már félretették a majd 10 éves sérelmeiket, kérdéses, hogy a németek akarják-e kezelni a két fél között felmerülő esetleges konfliktusokat.

alonso-hamilton-2017-2

4. Visszatérés a Renault-hoz

Jolyon Palmer mostani szenvedése teheti lehetővé a spanyol visszatérését a francia gárdához. Bár a Renault nem a legversenyképesebb idén, az alakulat egyre fejlődik, és a spanyol ismét kiköthet egykori sikerei helyszínén. 

Alonsónak tehát nem feltétlen kell elmennie a száguldó cirkuszból, vannak még lehetőségei igen jó csapatoknál a 2018-as szezonra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: