DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen odaszólt a Renault-nak

Max Verstappen nem először fejezi ki mély csalódottságát a Red Bull megbízhatatlansága és visszaesése miatt, most azonban a motorszállítót is éles kritikával illette.

A holland tinédzser lemondott már jó ideje a 2017-es bajnoki címről szőtt álmokról, ám most már a 2018-as évaddal kapcsolatban is kételyei vannak, amióta megtudta, hogy a Renault ebben az esztendőben már nem tervez komolyabb motorfrissítést. Eredetileg az idei évben tervezték a franciák a nagy áttörést, de teljesen áttervezett erőforrásuk nemhogy a Mercedest nem érte utol, de még a Ferrari mögé is jócskán visszaesett.

A másodikból harmadik erő lettek, sőt, helyenként a Force India is fenyegeti a bikákat. Nagyon várta az istálló a Renault újítását, ám ahogy Cyril Abiteboul, a Renault technikai igazgatója kifejtette, idén már nem érkezik új erőforrás, csak kisebb ráncfelvarrások történnek versenyről versenyre. Verstappen eddig sem volt motivációja csúcsán, ami a szezont illeti, most azonban még csalódottabbá vált.

Verstappen nem hisz a Renault ígéretének?


A Peptalk nevű holland TV showban beszélt az érzéseiről. „Nyerni akarok, véleményem szerint a csapat képes is lenne rá. Láthatjuk, hogy az autó sokat fejlődött, de a lóerőknek is meg kellene érkezniük” – utalt a Renault-erőforrás lemaradására Max Verstappen. „Erre kiderül, hogy idén nem is jön már semmi, valószínűleg olvastátok. Emiatt vagyok kétségek között. Megígérték, de végül is idén nagyon kevés érkezett meg az ígért nagy fejlesztésekből”.

„Ez nagy csalódást okoz… és bizonytalan vagyok a jövő évben is emiatt. Idén már a bajnoki címért akartunk versenyezni, de nagyon nagyon messze vagyunk tőle” – tette hozzá a holland pilóta, aki Montrealban már idén harmadszor esett ki technikai hiba miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: