DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kubica gyorsabb volt, mint Szirotkin?

A hét elején nagy szenzációt keltett, amikor Robert Kubica privát teszten, közel hat és fél év után újra F1-es autót vezetett. Az újabb hírek szerint a köridők nagyon versenyképesek voltak.

A 2008-as Kanadai Nagydíj győztese egy Renault-erőforrással hajtott 2012-es Lotus E20-as modellt vezetett a francia motorgyártó felkészítésével a valenciai teszten, hogy lemérhessék, milyen fizikai állapotban van a lengyel pilóta és mennyire bírja a jobb karja egy Formula-1-es versenyautó vezetését.

Az olasz La Gazetta dello Sport lap szerint a 32 éves versenyző igen sűrű programot teljesített, egy egész versenyhétvégét modelleztek le Valenciában, beleértve a rajtok és kerékcserék gyakorlását is. Az olasz sportlap szerkesztője, Luigi Perna beszélt is a különleges napról és a tapasztalatokról.

Bírja a sorozatterhelést Kubica sérült karja?


„Úgy fest, hogy Kubica gyorsabb volt, mint a hivatalos tesztpilóta, Szergej Szirotkin. A jobb karját a balesete óta 18 alkalommal műtötték a lengyel pilótának, emiatt csak korlátozott mozgásra képes. Ám ezt a nehézséget Kubica képes volt kompenzálni és az autó vezetésével nem adódtak gondjai gyors tempó mellett sem” – nyilatkozta Luigi Perna.

A hírek szerint a Renault autóján egyetlen változtatás történt, nem két fül segítette Kubicát a sebességváltásban, hanem egy, így a bal kezével tudott felfelé és lefelé is váltani. Perna azt is elmondta, hogy a lengyel pilóta már több, mint 12 hónappal ezelőtt készült a visszatérésére, nagyon sokat edzett és több, mint 10 kilót fogyott is.

Úgy tűnik, Kubica nem felejtett el vezetni

„A következő célkitűzés egy újabb tesztelés, vagy egy szabadedzésen való részvétel minél előbb. Robert Kubica szenzációszámba menő visszatérése már nem egy lehetetlen álom többé” – zárta optimistán mondandóját a Gazetta szerkesztője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: