DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Wolff: Vettel győzelme nem volt bunda

Nem láthatta előre a Ferrari, hogy Raikkönen veszíteni fog korábbi kiállásával – a Mercedes csapatvezetője megvédte a rivális F1-es istállót, és gratulált a kettős nagydíjsikerért.

A rajongókat és a Formula-1 érintettjeit is megosztja a Monacói Nagydíj végeredménye, és a két Ferrari helycseréje a kiállások folyamán. Az olaszok állítják, szó sincs csapatutasításról, Lewis Hamilton azonban úgy nyilatkozott, „teljesen világos, hogy kit támogat a Ferrari a világbajnoki címért folyó harcban.”

A brit csapatfőnöke, Toto Wolff nem lát összeesküvés-elméletet amögött, hogy Sebastian Vettel csak öt körrel később állt ki a bokszba új abroncsokért, mint Kimi Raikkönen. „Nem volt egyértelmű, hogyan fog teljesíteni a gumi. Egyik versenyzőt ki kellett hívni a szuperlágyért” – kezdte Wolff a motorsport.com-nak.



„Végül bebizonyosodott, hogy a szuperlágy nem elég gyors, Sebastiannak pedig sikerült pár pompás kört összeraknia az ultralágyon, így került helyzetbe Kimivel szemben. Nem hiszem, hogy előre látták, és végső soron a megfelelő eredmény született a csapat és egyéni bajnokság számára. De nem gondolom, hogy megszervezett lett volna.”

„Végre visszatértek abba az időszakba, amikor egy-kettőket szállítottak, és meg kellett magyarázni, miért az nyert, aki” – utalt viccelődve Schumacher és Barrichello ferraris időszakára, amikor egyértelműen a németet részesítették előnyben. „Mindenekelőtt megérdemelték ezt a győzelmet, az övék volt a leggyorsabb autó, csapatszempontból pedig az első-második hely a legjobb eredmény. Részünkről csak gratulálni tudunk, és megadni a nekik járó elismerést.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: