DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

Alonso előre jelezte, hogy áprilisban dönt

Fernando Alonso előre jelezte az Aston Martin csapatának, hogy áprilisban hoz döntést a jövőjével kapcsolatban, melyet a pilótapiaci körülmények változásának ellenére is betartott a spanyol.

A fentiekről Pedro de la Rosa, az Aston Martin F1-es csapatának nagykövete beszélt, aki további részleteket is elárult a Racingnews365-nek Alonso szerződéshosszabbításának körülményeiről.



„A tény, hogy nem egy, hanem két évre hosszabbított, egészen örömteli. Amikor Fernando tavaly megérkezett a csapathoz, őszintén úgy gondoltam, hogy az idei [2024] lesz az utolsó éve. Ez az én elgondolásom volt, ő soha nem állította ezt” – ecsetelte de La Rosa.

„A tavalyi szezon felénél, még akkor is, amikor kevésbé mentek jól a dolgaink, érezhető volt: folytatni akarja. Ez is jó példa a motivációjára, de azt is bizonyítja, hogy mennyire boldog a csapatnál.”

De la Rosa elmondta, Lewis Hamilton Mercedesnél felszabaduló ülése és a Red Bullnál esetlegesen megnyíló lehetőség sem befolyásolta Alonso döntéshozatalát.

„Érzékelni lehetett, hogy folytatni akarja. Ez nem azt jelenti, hogy beszélt erről, csupán a saját megérzéseimről beszélek, amit arra alapozok, hogy jól érezte magát. Egyébként végig nagyon őszinte volt a csapattal, jelezte, hogy áprilisban döntést fog hozni. Ezt meg is tette, még úgy is, hogy éppen változások történtek a versenyzői piacon.”

„Számára jelentéktelen volt, hogy más csapatoknál vannak felszabaduló és elérhető helyek. Megmondta csapatnak, hogy dönteni fog, amikor készen áll rá. Úgy gondolom, ez annak a bizonyítéka, hogy nagyon erős személyiséggel bír” – tette hozzá de la Rosa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: