DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 30. csütörtök
F1

Hivatalos: Alonso aláírt, marad az Astonnál!

Rövid közleményt adott ki az Aston Martin F1-es csapata: Fernando Alonso marad Silverstone-ban, ez a hely elkelt az F1-es pilótapiacon!

GP2404_032641_U1A7719_resize„Azért vagyok itt, hogy maradjak” – ennyi áll az Aston Martin közleményében, Fernando Alonsónak tulajdonítva.

Mike Krack csapatfőnök elmondta, hogy örül, hogy hosszabb távra szerződhettek le a kétszeres világbajnokkal, akivel hónapok óta beszélgettek a közös folytatásról. Hozzátette: Alonso betartotta a szavát, ugyanis amint eldöntötte, hogy folytatni akarja a versenyzést 2024 után is, először tényleg az Astonnal beszélt, és mivel hisz a silverstone-i csapat projektjében, így a folytatás mellett döntött.

Krack azt is elmondta, hogy Alonso minden korábbinál jobb formában van az autóvezetés és a fizikai állapot terén is.

Szavaiból az is kiderült, hogy a spanyol több évre szóló megállapodást kötött, ugyanis Krack szerint vele eveznek át a 2026-os új érába, amikor már a Honda gyári csapataként fognak versenyezni.

 

Az első dominó

Ezzel eldőlt az első dominó a nagy F1-es pilótakeringőben, az Aston Martinnál aligha lesz szabad hely jövőre. A Red Bullnál biztosan ott van még szabadon legalább Sergio Perez ülése, és a Mercedes is keresi Lewis Hamilton utódját, de ezzel a lépéssel jelentősen megváltozott a képlet például a Ferraritól elküldött, idén viszont élete formájában vezető Carlos Sainz számára.

A pilótapiacról legutóbbi Pitwall-adásunkban is beszélgettünk:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: