DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

„Nonszensz, hogy lecseréljük Ricciardót” – Marko

Mármint legalábbis Imolában – később még megvizsgálhatják a kérdést. A Red Bull F1-es tanácsadója nem érti az ausztrál kétarcú hétvégéjét Miamiban.

Daniel Ricciardo teljesítménye egyelőre elmarad a várakozásoktól a 2024-es Formula-1-es szezonban: egyedül a kínai hétvégén és a legutóbbi Miami Nagydíj sprintfutamán nyújtott jobb teljesítményt, mint a Visa Cash App RB másik versenyzője, Yuki Tsunoda.

A halovány kezdés kapcsán pedig fel is röppentek olyan pletykák, hogy Ricciardót hamarosan lecserélheti a Red Bull és a tavaly az ausztrált a kézsérülése idején már sikeresen helyettesítő Liam Lawson ülhet a helyére. Helmut Marko, a Red Bull F1-es sportszakmai tanácsadója azonban cáfolta ezt a SpeedWeek.com portál hasábjain vezetett rovatában:

f1-ricciardo-visarb-miami-1



„A pletykák, miszerint Ricciardót Liam Lawson váltja Imolában, nonszenszek. Liam új-zélandi menedzsere ott volt, láthatóan vannak bizonyos álmai, amelyeket néhány médiumon – beleértve új-zélandit is – ismertté is tesz. De egyáltalán nem tervezünk semmit Imolára.”

Érdemes figyelni, hogy Marko csak a soron következő Emilia-romagnai Nagydíj kapcsán zárta ki Ricciardo leváltását, és később hozzá is tette, hogy a jövőt illetően még bármi megtörténhet: „De természetesen a jövőben ezt meg fogjuk vizsgálni” – írta a szakember, aki korábban jelezte már, hogy a 2025-ös üléssel kapcsolatban is előnyös lenne, ha idén is láthatnák versenyezni Lawsont.

 

Nem érti Ricciardo kétarcú miami hétvégéjét

Marko arról is írt, hogy mennyire kétarcú volt Ricciardo versenyhétvégéje Miamiban, hiszen a sprinten parádés negyedik helyet szerzett, majd alig pár órával később a rendes időmérőn már az első szakaszban búcsúzott, és vasárnap sem volt jó a tempója, miközben Tsunoda újabb hetedik helyezést gyűjtött be:

f1-ricciardo-visarb-miami-2

„Daniel figyelemreméltó teljesítményt nyújtott a sprinten. Szenzáció volt a negyedik helye, és a harmadik szektorban ő futotta a legjobb időt. Ez a szektor főként lassú kanyarokból áll. Ha precízen vezetsz ott, hihetetlenül sok időt nyerhetsz ott. Ha viszont hibázol, az duplán büntet a lassú tempó miatt.”

„Három órával később aztán ott hibázott az időmérőn, ahol azt a negyedik helyet megszerezte, így már a Q1-ben kiesett. De ez még nem minden, mert Ricciardo a futamon sem tudta felvenni a tempót. Yuki konzisztensen szállította a gyors időket, miközben Ricciardónál hiányzott a sebesség és az önbizalom, ami a sprinten még látszott.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: