DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

„Carlos a legjobb opció a Red Bull számára”

Juan Pablo Montoya alig várja, hogy a Hamilton-Leclerc csatát a Ferrarinál, Sainzról pedig azt gondolja, hogy a megfelelő környezetben nagyon jól tud teljesíteni.

Alig várja a Lewis Hamilton és Charles Leclerc közötti házon belüli csatát Juan Pablo Montoya. 

A korábbi F1-es pilótát a Miami Nagydíjon kérdezték meg arról, hogy mit gondol a Ferrari 2025-ös pilótapárosáról, és a kolumbiai szerint lesznek problémák a két versenyző között a következő szezonban – Leclerc a Ferrari „kiválasztottja” hosszú évek óta, Hamilton viszont hétszeres világbajnokként egészen más státuszban érkezik Maranellóba.

240072-scuderia-ferrari-miami-gp-2024-saturday_a3b73cab-82bd-46d7-a21e-e0480ac088ed_resize



Montoya úgy gondolja, hogy lesz feszültség a felek között, és az is szerepet játszhat, hogy nagyon eltérő személyiségűek.

„Őszintén szólva érdekes lesz látni, hogy mennyire lesz majd sima közöttük minden, amikor az autóban ülnek. Személyiségek csatája lesz majd a Ferrarinál, de élvezetes lesz ezt figyelni” – mondta az ex-F1-es.

 

Sainz a Red Bullban?

Montoyát a Hamilton miatt elküldött Carlos Sainzról is kérdezték: a spanyollal kapcsolatban az Audi, a Mercedes és a Red Bull is porondon van még, legalábbis a hírek terén. 

240040-scuderia-ferrari-miami-gp-thursday_9c21c36f-b4b6-4684-88cc-39564958ea36_resize

Az Audi egyértelműen őt akarja, és hajlandó neki nagyon komoly szerződést adni, de mivel a felmerülő lehetőségek közül az lesz a leggyengébb autó 2025-ben, és semmi garancia nincs arra, hogy ez nem történik meg 2026-ban is, így érthető módon más opciókat mérlegel – Montoya szerint a Red Bull lehetne a legjobb verzió.

„Szerintem, az én meglátásom szerint Carlos lenne a legjobb opció a Red Bull számára, főleg azokat a híreket nézve, hogy Max majd távozik. Ha erről van szó, akkor kell nekik egy másik toppilóta. Sainz jelenleg remek munkát végez, megteszi, amit tennie kell. Hogy lehetnek-e nála jobb pilóták? Valószínűleg. De szerintem a megfelelő helyzetben Carlos nagyon jó tud lenni” – mondta a kolumbiai.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: